Library sessions : Eef Van Acker (za. 12/10)


eef4Eef Van Acker start op zaterdag 12 oktober 2013 het nieuwe seizoen van de library sessions in de muziekafdeling van bib Zuid. Een eerste seizoen met 4 optredens werd in het voorjaar georganiseerd. De nieuwe reeks concerten in het najaar zijn gepland van oktober 2013 tot en met januari 2014.

De library sessions zijn optredens van ongeveer 30 minuten. De sessies zijn elke 2de zaterdag van de maand om 15 en 16 uur gepland. Tijdens de pauze en na de laatste sessie is een ontmoeting met de artiest voorzien.

Eef Van Acker is op 4 mei 1978 geboren in Gent. Haar vader is beroepsmuzikant en ze kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Muziek is haar leven. Eef vindt de muziekwereld een keiharde wereld maar er is geen wereld waar ze liever in vertoeft.

Ze behaalde het einddiploma ‘Meester in de muziek’ voor klarinet en jazz zang aan het Muziekconservatorium van Gent. Eef bekwaamde zich ook in piano, saxofoon en trombone. Aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam volgde ze de opleiding ‘Master Vocal Jazz’ bij Fay Claassen. Ze geeft nu zelf lessen jazz zang en jazz combo aan de Academie de Kunstbrug te Gent waar ze tevens de afdeling jazz & pop coördineert.

Eef Van Acker speelde klarinet in gerenommeerde symfonische orkesten en ensembles zoals het Vlaams Radio Orkest. Als soliste werkte ze samen met verscheidene toporkesten en -dirigenten zoals Dirk Brossé.

Eef werkte mee aan de cd opnames van From Russia with love van Helmut Lotti, Hotel Impala van Baloji, Will Ferdy 80 : een leven vol muziek en studio-opnames van Gabriel Rios en Strato-Vani. Bij optredens werkte ze als backing vocal van Paul Young, Paul Michiels, Bart Peeters, Koen Crucke, Brahim, Freddy Birset, Laura Lynn, Raf Van Brussel, Ronan Keating en andere artiesten.

Eef Van Acker is op veel muzikale fronten actief maar haar voorliefde is jazz. Met haar jazzproject ‘Eef Van Acker Quartet’ gaat ze er helemaal voor. Eef schrijft en arrangeert alle nummers voor haar groep. De overige leden zijn Jelle Van Giel (drums), Janos Bruneel (bas) en Bram Weijters (piano).

In 2010 verscheen de ep Eef Van Acker Quintet. Volgend jaar verschijnt de eerste full cd. De opnames zijn gepland op 2 en 3 maart in Osnabrück, Duitsland. Als alles vlot verloopt zou eind maart, begin april 2014 de cd worden uitgegeven.

Tijdens de library sessions op 12 oktober zal Eef zingen en pianist Bram Weijters haar begeleiden. Bram Weijters heeft al aan verschillende jazzprojecten meegewerkt en trad reeds op met alternatieve groepen zoals Jerboa, Dez Mona en Winther.

De favorieten van Eef Van Acker :
The Music Of Bert Joris – Brussels Jazz Orchestra
Umoja – Blof
Esperanza – Esperanza Spalding
Sing! – Fay Claassen
Two Portraits of Chet Baker – Fay Claassen
Wasting Light – Foo Fighters
The Messenger – Kurt Elling
Magone – Bert Joris Quartet
All This Time – Sting
de boeken van Dan Brown
In Europa – Geert Mak
Miles Davis autobiografie – Miles Davis & Quincy Troupe

Websites :
http://www.eefvanacker.be/
http://www.bramweijters.com/

Volgend fragment is opgenomen tijdens de extra library sessions op vrijdag 6 september 2013. Het optreden van Rony Verbiest gebeurde in samenwerking met Jazz in ’t Park.

Philippe Paelinck

Library sessions : Eef Van Acker (za. 12/10)

2 gedachtes over “Library sessions : Eef Van Acker (za. 12/10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s