Fanfares in het Huis van Alijn


Vanaf 21 november 2012 kan je in de muziekafdeling van bib Zuid terecht voor een themastand over fanfares.  De bibliotheek maakte een keuzelijst over muziek van Europese fanfares, harmonieën en brassbands.

Het thema sluit aan bij ‘En avant, marche!’, de nieuwe tentoonstelling in het Huis van Alijn.  Je kan deze expo bezoeken van 21 november 2012 tot 15 september 2013.
‘En avant, marche’ toont een aspect van het muzikale erfgoed in Vlaanderen.  De tentoonstelling geeft een beeld van het Vlaamse fanfare- en harmonieleven in de twntigste eeuw.  Ze biedt een inkijk in de cultuurgeschiedenis van deze muziekkorpsen.
Affiches, portretten, ledenlijsten, reglementen, uniformen, partituren en muziekinstrumenten uit privé- en verenigingsarchieven worden tentoongesteld.
Afgelopen zomer fotografeerde Stephan Vanfleteren een dertigtal Vlaamse fanfares en majorettekorpsen.  De portrettenreeks is in een audiovisuele presentatie op de expo te zien.

Het Huis van Alijn opganiseert tijdens de  museumnacht Gent op donderdag 29 november 2012 een fanfarefeest met live muziek.

Philippe Paelinck

Fanfares in het Huis van Alijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s