“De Franse douceur” door Capriccio Stravagante Trio in de Bijloke


Ik zag op 14/11 in de Bijloke een prachtig concert  uit het Franse barokrepertoire met muziek van de componisten François Couperin, Antoine Forqueray, Marin Marais, Jean Henri D’Anglebert en Jacques Martin Hotteterre.
Deze muziek ontroert mij diep: de viola da gamba heeft zo’n mooie, warme en weemoedige klank en lijkt naar het schijnt het meest op de menselijke stem…
De uitvoerders waren Skip Sempé (klavecimbel),  Josh Cheatham (viola da gamba ) en Julien Martin (blokfluit ) (Capriccio Stravagante Trio).
Skip Sempé studeerde muziek, musicologie, organologie en kunstgeschiedenis aan de Oberlin Conservatory (een van de oudste muziekconservatoria’s in de Verenigde Staten gesticht in 1865). Hij vervolmaakte zijn studies bij Gustav Leonhardt. Skip Sempé speelt vooral muziek uit het Franse barokrepertoire, stichtte in 1986 het Capriccio Stravagante en lanceerde een eigen muzieklabel “Paradizo”.
Josh Cheatham is een jonge Amerikaanse virtuoze gambaspeler ; hij studeerde bij Wieland Kuijken.
Julien Martin werd geboren in Angers en studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Lyon bij Pierre Hamon.
Het ensemble Capriccio Stravagante  is wereldwijd vermaard voor haar indrukwekkende vertolkingen van renaissance- en barokmuziek. De bib heeft een 10–tal cd’s in haar bezit.

Rose-Marie De Voldere, afdeling non-fictie, 2de verdieping

“De Franse douceur” door Capriccio Stravagante Trio in de Bijloke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s