Directeur neemt afscheid van de bibliotheek


Op 1 mei gaat Luc Bauwens, sinds 2003 directeur van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent, met pensioen.
Onder zijn leiding kwam de Beleidsbrief 2008-2013 tot stand, waarin de missie voor de bibliotheek werd uitgebreid tot vier opdrachten:
–          de vrije en drempelloze toegang tot kennis en cultuur waarborgen
–          de cultuur- en kennisparticipatie stimuleren
–          het levenslang leren ondersteunen
–          het gemeenschapsleven helpen versterken

Tevens was Luc Bauwens met zijn team de drijvende kracht achter de voorbereidingen voor de nieuwe bibliotheek aan de Waalse Krook.
De bibliotheek wil haar directeur van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet.
Momenteel loopt er een selectieprocedure voor de aanstelling van een nieuwe directeur.

Directeur neemt afscheid van de bibliotheek

2 gedachtes over “Directeur neemt afscheid van de bibliotheek

  1. Ik heb goede herinneringen aan Luc als lesgever in de bibliotheekopleiding, en als directeur van onze stadsbibliotheek. De missie in de Beleidsbrief 2008-2013 mag er inderdaad zijn, waarvoor ook dank aan zijn medewerkers en alle bibliotheekpersoneel.

    I.v.m. hét project van de Waalse Krook herinner ik me met plezier ons ‘straatgesprek’ op de Zuid – jaren geleden – over die ‘bibliotheek van de 21ste eeuw’. Ondertussen kreeg dit toekomstproject vastere vorm, en zullen we er als ‘gewone burgers’ kunnen van genieten.

    Frank Bombeke, gewezen voorzitter Raad van Bestuur van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent

    Like

  2. […] Op donderdag 19 mei 2011 heeft het college van burgemeester en schepenen Krist Biebauw aangeduid als nieuwe directeur voor de bibliotheek. Krist Biebauw (42) coördineert momenteel het Team Cultuur & Samenleving bij LOCUS.Voordien was hij o.a. directeur van Cultuurcentrum Belgica in Dendermonde. Krist Biebauw woont in Gent en is bekend met het Gentse culturele leven. Hij was betrokken bij het cultuurbeleidsplan voor 2008-2013 en kwam zo in contact met diverse stadsdiensten en met het brede culturele veld. Als nieuwe directeur zal hij de verhuis van de Bibliotheek Zuid naar de Waalse Krook in goede banen leiden. Daarnaast zal hij samen met zijn medewerkers de multimediale uitdagingen van de 21ste eeuw voor de bibliotheek aangaan en de dienstverlening hieraan aanpassen. De Stad Gent is ervan overtuigd dat Krist Biebauw de ideale persoon is om dat te realiseren en wenst hem dan ook veel succes toe in zijn nieuwe job. Krist Biebauw neemt de fakkel over van Luc Bauwens. […]

    Like

Plaats een reactie