Vijf nieuwe leesgroepen in Bib Gent (2011-2012)


Lees je graag en wil je met andere boekenliefhebbers leeservaringen en –tips uitwisselen? Heb je zin om eens echt door te bomen over een boek? Dan is een leesgroep iets voor jou!
Vanaf oktober 2011 starten vijf nieuwe leesgroepen in de hoofdbib (intussen al volzet) en de bibfilialen Ledeberg, Sint-Amandsberg, Wondelgem en Zwijnaarde.  Aansluiten bij een bestaande leesgroep is nog mogelijk. Inschrijven kan vanaf 2 mei.

Wat is dat precies, een leesgroep?
Twaalf deelnemers komen vijf keer per jaar bij elkaar met een begeleider om een boek te bespreken. Tijdens de eerste bijeenkomst leer je mekaar wat beter kennen en kies je in groep welke boeken je zal lezen en bespreken. Nadien neemt de groep samen met de begeleid(st)er als gids telkens één boek onder de loep. Je ontdekt meer invalshoeken dan je mogelijk acht en je scherpt je manier van lezen aan.
Voor één leesjaar betaal je 10 euro (vijf bijeenkomsten, koffie, thee en water inbegrepen). Inschrijven en betalen kan in bib waar de leesgroep doorgaat.
De leesgroepen zijn een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Gent en Vormingplus. De Bib zorgt voor de organisatie (planning, inschrijvingen, accommodatie, betaalde begeleiding) en Vormingplus zorgt voor de vorming en coaching van de begeleiders.

Vijf nieuwe leesgroepen in Bib Gent (2011-2012)

Een gedachte over “Vijf nieuwe leesgroepen in Bib Gent (2011-2012)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s