Library sessions: Heather Grabham & Erwin Libbrecht (za. 12/11)


20160806_do_libbrechtgrabham

Het folk duo Heather Grabham & Erwin Libbrecht is op zaterdag 12 november te gast in de Afdeling Film en Muziek van bib Zuid. Het intiem optreden is gepland van 15 tot 16 uur en de toegang is gratis.

Erwin zingt tijdens de library session en speelt gitaar & banjo; Heather zingt en speelt mondharmonica & tin whistle.
Het repertoire bestaat uit liederen van artiesten die voor hen belangrijk zijn, gaande van Norah Jones, Derroll Adams tot Ierse, Engelse en Schotse traditionele muziek. Het criterium voor de selectie van de nummers is dat ze die graag horen!

Grabham en Libbrecht zijn beiden via hun ouders in de muziek terechtgekomen. De ouders van Heather zijn actieve muzikanten en bekend binnen de Engelse folkscene. Ze kreeg als het ware de folkmuziek met de paplepel binnen. De ouders van Erwin zijn eerder passief met muziek bezig, maar hebben hem wel de liefde voor het zingen bijgebracht.

Erwin Libbrecht is uitgegroeid tot een van de pioniers van de Vlaamse folk revival.
De hele en lange geschiedenis met Kadril is het belangrijkste in zijn muzikale loopbaan: gaande van concerten op grote festivals zoals Dranouter tot een vol sportpaleis voor Nekka.
Daarnaast zijn het samen met Heather oprichten van de band Faran Flad en de samenwerking met onder andere Patrick Riguelle, Eva De Roovere en Lais grote momenten in zijn carrière.
Dit jaar wordt 40 jaar Kadril gevierd en dat op zich is grote belevenis: de groep treedt terug samen op met Patrick Riguelle en Eva De Roovere!

De platenfirma Wild Boar Music werd in 1998 opgericht door Erwin Libbrecht en werd snel het grootste folklabel in Vlaanderen met uitschieters zoals Lais, Kadril, Ambrozijn en Fluxus. In totaal en tot nu toe heeft Wild Boar 131 cd’s uitgebracht.

Favorieten

Bekijk op het Alles Uit De Kast platform Erwins favorieten uit de bibliotheekcollectie.

Philippe Paelinck

Library sessions: Heather Grabham & Erwin Libbrecht (za. 12/11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s