Een avond stripplezier in de bibliotheek


schrauwenArseneschrauwen-4

‘Vanavond gaan we naar de Stripclub’. Het levert meestal hilarische reacties op als we dat aan vrienden vertellen. Maar ik zeg het meestal ook met een grote smile op mijn gezicht want ik ben heel blij dat die club werd opgericht door tekenares Leslie Saurus en haar lieftallige partner Pedro (oh ja, eigenaar van de stripwinkel The Epic). Het is soms een eenzame hobby: het verzamelen van stripverhalen/graphic novels en ze lezen. Maar dankzij de Stripclub kan ik om de twee maanden eens lekker de ‘geek’ gaan uithangen met lotgenoten.

Dankzij de bibliotheek van Gent en stagiair Jeremy Herremans, konden we woensdagavond samentroepen op de stripafdeling van de bib. Omgeven door strips, wat wil een fan nog meer?
Het was een lekker warme dag, terrasjesweer dus, maar toch trotseerde een grote groep de avondwarmte die binnenviel door de bibliotheekramen.

Arsene Schrauwen
Negen verwante zielen die een boom opzetten over ‘Arsène Schrauwen’, een quasi fictief levensverhaal over de opa van Olivier Schrauwen, tekenaar van dienst. Dat Olivier Schrauwen als stripauteur nog potten zal breken is duidelijk, hij werd heel recent genomineerd voor de Will Eisner Comic Industry Award, de zogenaamde ‘Oscars van het stripverhaal’.
De stripclub werkt steeds aan de hand van een shortlist (opgesteld door de aanwezige leden) en daaruit wordt er altijd een ‘winnaar’ gekozen via een poll die op de facebookpagina van de stripclub staat.
Een ding was zeker: de meeste aanwezigen waren vrij verrast door het verhaal. De cover van ‘Arsène’ heeft nogal een oude, ‘Kuifjesachtige’ indruk, maar de inhoud van het boek bewees het tegendeel. Het opvallend kleurgebruik van blauw en rood, de architecturale afbeeldingen, de onopvallende doordachte grapjes, en de soms wat naïeve personages maken van de strip een echte aanrader.

Interesse?
Willen jullie er volgende keer ook bij zijn? De stripclub komt tweemaandelijks samen op verschillende locaties. Meer informatie kan teruggevonden worden op de facebookpagina .

We bedanken alvast de bibliotheek van Gent en Jeremy Herremans voor de mede-organisatie van deze alweer fijne avond.

Veerle Devos en Pieter Blomme, deelnemers

Een avond stripplezier in de bibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s