Nieuwe tijdschriften beschikbaar


Sinds kort hebben wij enkele nieuwe tijdschriften in onze catalogus die wij graag even kort aan u voorstellen:

tijdschrift 1Cashew: stadstuinieren voor balkon, dakterras en moestuin

Het ideale tijdschrift voor mensen met groene vingers die weinig ruimte ter beschikking hebben. De artikels gaan in de eerste plaats over tuinieren zelf maar belichten ook (minder) bekende planten en hun eigenschappen. Daarnaast vind je er ook leuke ideeën voor het bereiden en het eten van de planten uit je eigen stadstuin.Publicatie 6 maal per jaar met uitzonderlijk mooie foto’s.

tijdschrift 2Karakter: tijdschrift voor wetenschap.

Niet zomaar nog een wetenschappelijk tijdschrift. Karakter publiceert artikelen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Dit varieert van ‘Bewaren en transport van organen’ tot ‘Tekstbegrijpen door computers’. Alles is geschreven vanuit een grondige kennis over het betreffende onderwerp maar op een manier die voor iedereen  te begrijpen is en af en toe geïllustreerd met zwart-wit afbeeldingen.Het tijdschrift wordt 4 maal per jaar uitgegeven door Academische Stichting Leuven sinds 2003. Extra groot formaat.

tijdschrift 3 Zappy ouders

Dit splinternieuw tijdschrift doet denken aan het heel bekende ‘Ouders van nu’. Artikels over en voor ouders en grootouders met (zeer jonge) kinderen. Het is ook gelinkt aan een website waar de jonge vader/moeder zelf hun verhaal en vragen kwijt kunnen: www.zappyouders.be.Publicatie 6 maal per jaar.

 

tijdschrift 4Het profiel : mededelingen van de Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap, Monument.

Een tijdschrift waarin men in de eerste plaats aankondigingen van activiteiten van de Vereniging kan vinden (http://www.gvsalm.be/). Daarnaast ook artikels over Gentse bezienswaardigheden.Publicatie 4 maal per jaar. Te vinden op de 3e verdieping in het rek “Gent”, in de box van zustertijdschrift Archieflink van de Vrienden van het (Gentse Stads-)Archief. Deze laatste artikels zijn te raadplegen via de catalogus en online sinds 2010 (http://gentonfiles.be/)

tijdschrift 5Goodbye

Een tijdschrift over alle reisbestemmingen die u maar kan bedenken. Met uitgebreide artikels over landen, streken en steden en alles wat er te beleven valt. Zoek je iets sportief of leert u liever een nieuwe cultuur kennen? Of geniet je liever van het plaatselijke culinaire aanbod? Dan is dit het tijdschrift bij uitstek.Nieuwe publicatie vanaf 2015, 4 maal per jaar.  Het is geïllustreerd met prachtige sfeerfoto’s en uitgegeven in boekvorm, met 100 pagina’s en een kartonnen kaft.

Eric Tierens & Kaatje Geys

Nieuwe tijdschriften beschikbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s