David Bowie overleden


bowie_14

David Bowie (8 januari 1947 – 10 januari 2016) overleed zondag aan de gevolgen van kanker in het bijzijn van zijn familie. De rockmuzikant kreeg achttien maanden geleden te horen dat hij kanker had.

Bowie wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, die vanaf de jaren zestig tot heden actief was. David Bowie verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op de film 2001: A Space Odyssey van Kubrick. De Engelse zanger verwierf bekendheid met wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Dancing in the Street, Heroes en Under Pressure. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago’s, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Zijn androgyne verschijning als het personage Ziggy Stardust werd een groot succes.

201503_bowie_ziggy_hero_970

Op dit moment is er een grote David Bowie-tentoonstelling in het Groninger Museum. Tot en met 13 maart 2016 is een overzicht te zien van de carrière van Britse popster.

David Bowie trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006. Afgelopen vrijdag vierde Bowie zijn negenzestigste verjaardag met de lancering van een nieuw album, Blackstar. In zijn laatste clip kroop de zanger in de huid van Lazarus, die opstaat uit de dood.

Tine Englebert, bibliothecaris Muziek en Film

David Bowie overleden

Een gedachte over “David Bowie overleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s