Library sessions: BeraadGeslagen (za.12/12)


20150318_DO_beraadgeslagen_woewl

De library sessions van 2015 worden op zaterdag 12 december in Afdeling Muziek en Film van bib Zuid afgesloten met het concert van BeraadGeslagen, het duoproject van toetsenist Fulco Ottervanger en drummer Lander Gyselinck. Het evenement sluit aan bij het themajaar Gent kleurt Oranje!. Fulco is immers een Gentse Nederlander of een Nederlandse Gentenaar. Het concert is gepland van 15 tot 16 uur en de toegang is gratis.

BeraadGeslagen is een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten en toeters. Al tien jaar spelen Fulco en Lander samen op de meest onzichtbare plaatsen. Zo nu en dan tonen ze zich aan de wereld met disco klassiekers die de markt nooit haalden. Schalkse jazz, heftig zielroerend en onvoorspelbaar. Niet te veel beraadslagen, spelen is het motto.

Beide muzikanten zien het project als een hobby, waar alles kan en niets hoeft. De laatste 5 jaar speelde BeraadGeslagen vooral bij Tijl in het alternatieve café Fatima, dat midden oktober volledig verwoest werd door een brand, maar er zijn grootse plannen voor een heropbouw en vernieuwing van het pand.
De groep heeft 2 zo goed als afgewerkte platen in de la liggen, waarvan eentje een collage is van op 4-sporen cassettespeler opgenomen geknutsel. De andere is in een echte opnamestudio opgenomen en daar hoor je meer afgewerkte nummertjes op.

Tijdens het concert in de bibliotheek speelt Lander akoestische drum maar via microfoontjes op zijn trommels stuurt hij ook samples aan. Er staat eveneens een kleine synthesizer naast hem binnen handbereik. Fulco speelt toetsen, elektronische toetsen, allerhande synthesizers en zingt af en toe.

Fulco Ottervanger speelt van jongs af aan muziek en werd hierbij altijd gesteund door zijn ouders. Later ook door vrienden, waarmee hij groepjes oprichtte en langzaam maar zeker iets opbouwde in de grote muzikale wereld.
Fulco probeert elk optreden goed te doen, en soms staat er dan toevallig een professioneel figuur in de zaal die het goed vindt en hem dan verder kan helpen met het verspreiden van zijn muziek. Ook een plaat maken is altijd een belangrijke stap, een halte, waarna hij weer verder kan met iets nieuws.
Er zijn de hele tijd stappen, stapjes, sprongen, climaxen, boosts, fases en fasetjes in zijn muzikaal proces.

Fulco voelt zich inmiddels al wel een echte Gentenaar en heeft trouwens nooit in Nederland gewoond! “In het oude centrum voel je soms nog dat ‘we’ ooit één landje waren (een huis op de Korenmarkt bijvoorbeeld en de dropjes in de Hema)”, vertelt Fulco.
Hij verstaat de Gentenaars, praat al een aardig woordje Vlaamsch en zelfs Brugs begrijpt hij. Ottervanger hoort soms van Hollanders in Gent dat ze gepest worden met hun… Hollanderschap, maar heeft dat zelf amper meegemaakt.

Playlist

  • Suikerbeat
  • The Peep
  • Nederstep Rock
  • Bikini
  • Het alles
  • Nee nee pop in Japan

en heel veel onverwacht heden…

Bekijk Fulco’s favorieten uit de bibliotheekcollectie op het Alles Uit De Kast platform.

Volg BeraadGeslagen op facebook en beluister hun muziek.

Philippe Paelinck

 

 

Library sessions: BeraadGeslagen (za.12/12)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s