Lieven Tavernier te gast tijdens het Alles uit de kast-festival


Lieven Tavernier cover boek

Tijdens het Alles uit de kast-festival, 2de editie, op zaterdag 28 november 2015, komen bekende gasten hun 12 favoriete titels voorstellen tussen de rekken in de bibliotheek: u krijgt er lees-, kijk- en luistertips met een persoonlijke touch.

Friedl’ Lesage leidde ooit Lieven Tavernier in als “Vlaanderens best bewaarde geheim”. Deze Gentenaar wordt standaard omschreven als een verborgen parel in het Vlaamse liedjeslandschap, een vakman die anderen laat schitteren en zelf liever uit de schijnwerpers blijft. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met Eerste sneeuw, De fanfare van honger en dorst en De verdwenen karavaan, klassiekers van zijn hand die bekend werden in de vertolking van Jan De Wilde.

Als liedjesschrijver/zanger bracht Tavernier in de voorbije twintig jaar zelf zeven cd’s uit : Doe het licht (1995), Ilya (2001), Niet voorbij (2004), Wind en rook (2008), Witzand (2011), De fanfare van honger en dorst (2013) en Wintergras (2014).

Op literair gebied debuteerde Lieven Tavernier in 1986 met de novelle Over water. Voor het manuscript kreeg Tavernier in 1983 de literaire prijs van de stad Gent en in 1986 de August Beeraertprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. In 1989 publiceerde hij, samen met Doreen Gaublomme, de tentoonstellingscatalogus Jean Ray of de werkelijkheid voorbij een stad. De bundel Een bijzonder kind volgde in 1992.

Vorige maand verscheen de verzamelband Eerste Sneeuw met alle liedteksten van Lieven Tavernier. De begeleidende cover-cd Geen kwaje vrienden bevat eigenzinnige bewerkingen van enkele van zijn nummers door bevriende artiesten.

Tavernier was jarenlang docent literatuur aan Sint Lucas in Gent waar hij studenten als fotograaf Stephan Vanfleteren, schrijver Bart Moeyaert en kunstenaar Benoît Van Innis begeesterde.

Alles-uit-de-kast-festival 2015 - Lieven Tavernier

Op zaterdag 28 november om 14 uur en om 16 uur stelt Lieven Tavernier zijn keuze uit de bibliotheekcollectie voor. Hij koos twaalf titels die hem inspireerden en deelt ze met het publiek. De voorstelling gebeurt op de afdeling Muziek en Film op de vijfde verdieping. Reserveren kan op Eventbrite.

Tine Englebert, bibliothecaris Muziek en Film

Lieven Tavernier te gast tijdens het Alles uit de kast-festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s