De 12 lievelingsboeken van Koen Schoors – Alles uit de kast-festival


Koen Schoors cover Fin crisis Lannoo 9789020989625

Tijdens het Alles uit de kast-festival, 2de editie, op zaterdag 28 november 2015, komen bekende gasten hun 12 favoriete titels voorstellen tussen de rekken in de bibliotheek: u krijgt er lees-, kijk- en luistertips met een persoonlijke touch.

Koen Schoors doceert economie aan de Universiteit Gent.  Hij is gespecialiseerd in het internationale bank- en financiewezen.
Over de banken-, de euro- en de vergrijzingscrisis heeft hij samen met Gert Peersman voor het grote publiek het boek De perfecte storm (2012) geschreven, dat nog niets van zijn actualiteitswaarde verloren heeft. Hij verstaat de kunst om  ingewikkelde onderwerpen glashelder uit te leggen.
Hij wijst ook op de rampenblindheid van de bankiers die niets ondernomen hebben toen ze de crisis zagen aankomen. Het boek belicht ook de rol van België tijdens de financiële crisis en het reikt oplossingen aan om uit het dal te kruipen, maar hiervoor moeten wel een aantal heilige huisjes sneuvelen zoals het huidige pensioenstelsel.
In zijn hoorcollege De financiële crisis : over het failliet en de toekomst van de economie behandelt hij de val van de huizenmarkt in de Verenigde Staten en de rol van China in de wereldeconomie.

Alles-uit-de-kast-festival 2015 - Koen Schoors
Op zaterdag 28 november om 15 uur stelt Koen Schoors op de afdeling non-fictie (3de verdieping) zijn favoriete boeken en muziek top 12 voor.
Wie dacht dat economisten saaie grijze muizen zijn, kan zich wel eens vergissen: laat u verrassen door de keuze van Koen Schoors.
Reserveren kan op Eventbrite.

Steven Aerts, collectievormer non fictie

De 12 lievelingsboeken van Koen Schoors – Alles uit de kast-festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s