Carla Hoogewijs op het Alles uit de kast-festival


Carlah In my dreams

Tijdens het Alles uit de kast-festival, 2de editie, op zaterdag 28 november 2015, komen bekende gasten hun 12 favoriete titels voorstellen tussen de rekken in de bibliotheek: u krijgt er lees-, kijk- en luistertips met een persoonlijke touch.

Carlah is de artiestennaam van actrice Carla Hoogewijs als zanger. Dat ze sinds kort als singer-songwriter naar buiten komt, hoef niet te verwonderen, zegt ze zelf. Stem en podium hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven, als sinds haar jonge jaren, toen ze geregeld optrad, tijdens haar studies logopedie en later als studente drama aan het Conservatorium van Gent.

Carla Hoogewijs is voor velen bekend als balie-agente Rita in de TV-serie Witse. Zelf vindt ze die rol  maar een van haar vele gezichten. Van al haar werk voor theater, film, TV, musical enz gaat haar voorkeur uit naar die projecten waarbij de stem een prominente rol speelt. Zo bijvoorbeeld Diep in het bos van Eric De Volder (De Volder stond in 2005 tijdens ‘Gent schrijft’ nog op een tafel in Bibliotheek Zuid zijn teksten te spelen). Of toen ze samen met haar partner experimenteerde met theatertaal in hun huisgezelschap ‘Zonder toegevoegd zout’.
Momenteel staat Carla Hoogewijs met haar eigen songs op het podium, en heeft ze haar eerste cd uitgebracht als Carlah, In my dreams, met heel persoonlijke teksten en een bijzondere soundscape van producer Thierry Plas (van Vaya con dios en andere bands/projecten).

Alles-uit-de-kast-festival 2015 - Carla Hoogewijs

Ontdek de inspiratiebronnen van deze veelzijdige dame uit de theater-, fim- en muziekwereld op zaterdag 28 november 2015 om 15 uur in de afdeling Film en Muziek (5de verdieping, tussen de sessies met Lieven Tavernier van 14 en 16 uur).

Schrijf in via Eventbrite, schuif bij voor een boeiend gesprek.

Myriam Verreycken, communicatie

Carla Hoogewijs op het Alles uit de kast-festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s