Library sessions: Leonore (za. 13/02)


Leonore, de melancholische alternatieve popgroep rond singer-songwriter Chloë Nols is de muzikale gast van de library sessions op zaterdag 13 februari 2016 in de Afdeling Muziek en Film van bib Zuid. Het concert is gepland van 15 tot 16 uur en de toegang is gratis.

De groepsnaam Leonore betekent ‘licht’, ‘vreemd’ en ‘vuur’. Chloë voelt zich vaak een vreemde voor zichzelf. Ze ervaart een of ander vuur dat in haar brandt, dat haar gedachten, emoties en handelingen stuurt maar waar ze geen vat of zicht op heeft. Dat concept komt heel dikwijls in al haar liedjes terug.

Chloë Nols zingt en schrijft al lang teksten maar was oorspronkelijk afhankelijk van andere muzikanten. Ze heeft tamelijk laat gitaar leren spelen. In haar liedjes probeert ze een universum te creëren en te delen waarin mensen geïnspireerd geraken om hun hart en hun intuïtie te volgen. Haar toekomstplan is stap voor stap ieder zieltje op deze planeet proberen te raken.

Chloë leerde 2 jaar geleden de andere groepsleden kennen. Alle puzzelstukjes vielen toen heel snel en op een vlotte manier in elkaar. Door de nummers te arrangeren, op te nemen en veel te spelen zijn ze als groep gegroeid. Ze deelden het podium met Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King en Eefje de Visser.

Normaal heeft Leonore een bezetting van vijf muzikanten maar bij kleinere concerten wordt geopteerd voor een trio. Tijdens de library sessions bestaat de groep uit Chloë Nols (zang & gitaar), Jasmijn Lootens (zang & cello) en Quinten De Vlaeminck (zang & contrabas).

In september 2015 verscheen het debuutalbum ‘Phoenix’. De plaat krijgt veel mooie reacties. De single ‘Brussels’ wordt op Radio 1 en La Première gedraaid en de nationale pers schrijft positieve recensies. Het nummer ‘The Island’ werd geselecteerd voor De Nieuwe Lichting.
Leonore mocht het album voorstellen in de Ancienne Belgique en op De Zevende Dag.

Favorieten en muzikale voorbeelden van Chloë Nols

Chloë luistert sowieso graag naar vrouwenstemmen, alles van Cecilia Bartoli over Beyonce tot Björk en naar songs waar een echt ‘verhaal’ in zit, het moet ergens over gaan. Andere favoriete muzikanten zijn Cat Power, Agnes Obel, Leonord Cohen, Tom Waits, Coeur de Pirate, Christine & The Queens en Nils Frahm.

Playlist

  • Like A Child
  • Brussels
  • Home
  • The Ark > over het boek De arkvaarders van Anne Provoost
  • Four in the Morning
  • Justine > over Lars von Triers film ‘Melancholia’, waarin een depressieve bruid blij is dat de wereld vergaat. Lees meer in rekto:verso (oktober-november 2015)
  • The Tempest > (qua beeld en sfeer) half geïnspireerd op het boek The Woman in Black van Susan Hill
  • For You
  • The Island

Volg Leonore op facebook, bezoek de website en beluister hun muziek.

Philippe Paelinck

Library sessions: Leonore (za. 13/02)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s