Library sessions: Steven De bruyn (za. 10/10)


20150310_DO_steven de bruynHet optreden van Steven De bruyn op zaterdag 10 oktober 2015 in de Afdeling Muziek en Film van bib Zuid start het programma van de library sessions najaar 2015. Het concert is gepland van 15 tot 16 uur en de toegang is gratis.

Steven De bruyn (°1968) bespeelt een heel arsenaal mondharmonica’s (bas, diatonisch en chromatisch) die hij via allerlei pedalen kan loopen en vervormen. Zijn eenmansorkest creëert een unieke, broeierige en eclectische muzikale wereld. Hohner koos Steven recent uit als ‘het gezicht’ van hun gloednieuwe Rocket Progressive harmonica.

Met zijn eerste groep El Fish speelde hij einde jaren negentig eigentijdse blues doorheen heel Europa. Nadien richtte hij het hard blazende groove collectief The Rhythm Junks op, die momenteel aan hun vierde album werken.

Naast zijn eigen groepen werkte Steven samen met Sahara Blues, Zap Mama, Raymond van het Groenewoud, De Mens, Roland Van Campenhout en het Brussels Philharmonic. Hij werd ook Internationaal uitgenodigd door groepen als Little Axe, G. Love & Special Sauce, Eugene Chadbourne, Bob Brozman en Violent Femmes. Hij won in 2004 de ZAMU-award (Zangers en Muzikanten) voor ‘beste muzikant’.

Het concert van 10 oktober sluit aan bij de filmmaand in de bibliotheek. Steven De bruyn won met zijn soundtrack van de documentairefilm ‘Miles Away’ in 2011 de Docutah-award voor beste filmmuziek. In 2013 componeerden The Rhythm Junks de soundtrack van Los Flamencos, een komedie van Daniel Lambo. Steven brengt ook nummers uit beide soundtracks tijdens de library sessions.

Stevens inspiratiebronnen zijn Art Pepper, Sonny Boy Williamson II aka Rice Miller, Tom Zé, Arto Lindsay, Kid Koala, Rashaan Roland Kirk, Howe Gelb en Nina Simone.

Bekijk op het Alles uit de kast platform zijn favorieten uit de bibliotheekcollectie.

Bezoek de website van The Rhythm Junks en volg ze op facebook.

Philippe Paelinck

Library sessions: Steven De bruyn (za. 10/10)

Een gedachte over “Library sessions: Steven De bruyn (za. 10/10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s