Festival Paradise Lost (win tickets)


paradise_lost_12-08Muziekcentrum De Bijloke organiseert van 4 tot 13 december 2014 het festival Paradise Lost, dat ons laat dromen van een betere wereld. Op het programma staan projecten van LOD, SPECTRA, Gerda Dendooven, Les Siècles, Il Fondamento en Ensemble Adapter.

Lâchez tout!/Enough already is een concert, een theatervoorstelling en een film in één, Dit werk van François Sarhan in een productie van LOD muziektheater is de opener van het festival. Voor deze Belgische première kunnen leners van bib Zuid duotickets winnen.

Het ensemble SPECTRA brengt het concerto Kubrick’s Bone van Luca Francesconi. De componist vond voor zijn stuk inspiratie bij Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey.

Paradise lost is een muzikale vertelling voor kinderen uitgevoerd door Gerda Dendooven en Rudi Genbrugge. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige beroemde gedicht van John Milton.

De Franse romantische componist Félicien David werd in zijn tijd bewonderd door zijn Franse collega’s als Hector Berlioz, Camille Saint-Saëns, Charles Gounod, Georges Bizet, Léo Delibes en Albert Roussel. Het Franse orkest Les Siècles en het Vlaams Radiokoor interpreteren zijn ode-symfonie ‘Christophe Colomb’ op historische instrumenten uit het midden van de 19de eeuw.

Il Fondamento is het geesteskind van hoboïst Paul Dombrecht. Het ensemble stelt zich tot doel, muziek uit de 18de en 19de eeuw te doen klinken zoals ze in haar tijd klonk. Op het slotevenement van het festival spelen ze het oratorium La Giuditta van de Portugese componist Francisco Antonio de Almeida (1702-1755).

Win tickets voor LOD muziektheater: Lâchez tout/Enough already op donderdag 4 december 2014 om 20 uur.

Wie 1 of meerdere items ontleent in de Afdeling Muziek en Film van bib Zuid vanaf zaterdag 7 november 2014 maakt kans om één van de vijf duotickets te winnen. Slechts één deelname per lener.

Neem een invulstrook bij de themastand op de Afdeling Muziek en Film en vermeld je gegevens. Het ingevulde formulier kan je kwijt in de deelnemersdoos.

De loting is voorzien op maandag 1 december 2014. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Vanaf een uur voor de aanvang van de voorstelling kunnen ze hun vrijkaarten ophalen aan de ticketbalie van Muziekcentrum De Bijloke.

Philippe Paelinck

Festival Paradise Lost (win tickets)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s