Istanbul Ekspres (win tickets)


istanbul ekspressDe Centrale en de Handelsbeurs organiseren van 7 tot en met 16 november 2014 het stadsfestival Istanbul Ekspres.

Naast Turkse traditionele muziek komen oriëntaalse jazz, klassieke muziek, rock en pop aan bod. Het festival focust op de Istanbulse muziekscene. In De Centrale staan ook films van Fatih Akin op het programma.

Voor deze editie van Istanbul Ekspres wordt in het kader van 50 jaar Turkse migratie een bijzondere productie gemaakt. In het reisproject ‘Onderweg/Yolda/En Route’ trekken Belgische muzikanten naar Istanbul en Izmir. Ze ontmoeten er plaatselijke muzikanten en samen reizen ze via de historische routes van 1964 terug.
Ze maken onderweg een muziekprogramma gebaseerd op migratieverhalen van toen en vandaag. Zij worden vergezeld van videomakers en fotografen. Het resultaat daarvan kan je horen en zien tussen en na de concerten van het festival.
De geselecteerde Belgische muzikanten zijn de drumster Karen Willems van de rockgroep Zita Swoon, de gambist met klassieke roots Dirk Moelants, de klarinettist en saxofonist uit de jazzwereld Mattias Laga en de violist uit de traditionele muziek Wouter Vandenabeele.

Programma De Centrale:
http://www.decentrale.be/festival-istanbul-ekspres-_109.aspx
P
rogramma de Handelsbeurs:
http://www.handelsbeurs.be/nl/agenda/categorie/istanbul-ekspres

Win tickets voor 3 concerten op 8, 9 en 14 november 2014

  • Cem Adrian – De Centrale, za. 8 november 2014 om 20.00 uur (loting 5 november)
  • Dilek Türkan – De centrale, zo. 9 november 2014 om 20.00 uur (loting 6 november)
  • Istanbul Acoustic Fusion – De Handelsbeurs, do. 14 november 2014 om 20.15 uur (loting 10 november)

Wie 1 of meerdere items ontleent in de Afdeling Muziek en Film van bib Zuid vanaf donderdag 16 oktober 2014 maakt kans om 1 duoticket te winnen. Per concert is een loting voorzien. Slechts één deelname per lener.

Neem een invulstrook bij de themastand op de Afdeling Muziek en Film en vermeld je gegevens. Het ingevulde formulier kan je kwijt in de deelnemersdoos.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De avond van het concert kunnen ze vanaf een uur voor aanvang hun tickets ophalen aan de ticketbalie van De Centrale en de Handelsbeurs.

  • Cem Adrian, singer-songwriter

http://www.decentrale.be/activiteit-cem-adrian-en-bulutsuzluk-zlemi–project-yolda_1562.aspx

  • Dilek Türkan, Turkse tango

http://www.decentrale.be/activiteit-dilek-trkan–project-yolda_1563.aspx

  • Istanbul Acoustic Fusion, oriëntaalse jazz

http://www.handelsbeurs.be/nl/agenda/detail/istanbul-ekspres-istanbul-acoustic-fusion-serkan-cagri-and-rumeli-band

Philippe Paelinck

Istanbul Ekspres (win tickets)

Plaats een reactie