OKTOBER FILMMAAND: 2x animatiefilm en workshop (voor 6+)


Op woensdagnamiddag 22 en 29 oktober kan je in de jeugdafdeling twee animatiefilms beleven en daarna deelnemen aan het medialab van Circa’s Ciné Kadee.

Oktober Filmmaand in de Gentse bibliotheek: de nieuwe Franse cinema staat in de kijker. Daarom selecteerden we voor jou twee pareltjes uit het aanbod Franse films van de jeugdafdeling:

Ernest en Célestine (22 oktober)
Het verhaal van Ernest, een dikke hongerige beer op zoek naar eten, en van Célestine, een klein muisje dat er lekker uitziet! Een vriendschap die de muizen- en berenwereld op zijn kop zet.
De verfilming van de Brammert & Tissie-kinderboeken is een ware revelatie: een genot voor het oog, een slim en tijdloos verhaal, twee charmante personages, een tekenfilm die zijn naam alle eer aandoet. Geen flitsende en overdonderende 3D-computeranimatie, maar rustige aquareltekeningen, waar lijnen een wereld suggereren.

Minuscule (29 oktober)
Het verhaal van de oorlog tussen twee rivaliserende mierenbendes die vechten om achtergelaten picknickresten. Een jong lieveheersbeestje sluit vriendschap met een zwarte mier, in de strijd tegen de verschrikkelijke rode mierenkrijgers. Een groot avontuur op microniveau …
Hoogst originele kindercinema: magnifiek geanimeerde insecten in een echt natuurdecor, grappige elementen, inventieve geluidseffecten en een meeslepende soundtrack.

Zowel op woe 22/10 als woe 29/10, tussen 14u en 16u, kunnen kinderen en (groot)ouders kennis maken met het medialab van Circa. Doorlopend worden er verschillende soorten animaties (pixylatie, 2D en 3D animatie) en apps gepresenteerd en uitgetest. Boeken en verhalen komen er tot leven met Augmented Reality en Fundels.

  • Wanneer?  Ernest en Célestine, woensdag 22 oktober – Minuscule, woensdag 29 oktober + medialab Circa telkens van 14 tot 16 uur.
  • Waar? Bibliotheek Zuid, Jeugdafdeling (Amfitheater)
  • Gratis toegang. Geen reservering mogelijk.

Meer activiteiten in het kader van Oktober Filmmaand op zaterdag 4 oktober:
Curieuzeneuzen-Vraagstaarten-Kabinet met workshop animatiefilm!

OKTOBER FILMMAAND: 2x animatiefilm en workshop (voor 6+)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s