OKTOBER FILMMAAND: Lees hier de tips van Dirk Brossé


Foto Luk Monsaert
Foto Luk Monsaert

In het spoor van het jaarlijks terugkomende filmfestival Film Fest Gent riep de bibliotheek de maand oktober uit tot filmmaand.

Het unieke aan Film Fest Gent is de extra aandacht die uitgaat naar de filmmuziek, haar componisten en uitvoerders. Het festival eert deze artiesten met de World Soundtrack Awards. Naar goede gewoonte wordt op 25 oktober het Film Fest feestelijk afgesloten met de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Dit jaarlijkse filmmuziekgebeuren is intussen aan zijn veertiende editie toe. Het Brussels Philharmonic concerteert er onder leiding van Dirk Brossé .

Dirk Brossé is gepassioneerd door muziek en werkt wereldwijd als dirigent en componist. Hij is momenteel muziekdirecteur van The Chamber Orchestra of Philadelphia en van het Film Fest Gent. Brossé werd door John Williams aangesteld als belangrijkste dirigent van de ‘Star Wars in Concert World Tour’. Aan de School of Arts / Koninklijk Conservatorium Gent is hij verbonden als hoofddocent compositie en orkestdirectie.

Zijn oeuvre beslaat ruim vierhonderd werken variërend van klassieke composities tot musicals (waaronder Daens, Sacco & Vanzetti, Kuifje, Ben X, ’14-’18) en filmscores (waaronder Boerenpsalm, Koko Flanel, Daens), waarvan Bibliotheek Gent een ruim aanbod in haar collectie heeft. Voor de soundtrack van de oorlogsreeks Parade’s End ontving hij een prestigieuze Emmynominatie. Recent componeerde hij Haiku Cycle One, geschreven voor de legendarische sopraan Jessye Norman en gebaseerd op werk van Herman Van Rompuy.

Wij mochten  Dirk Brossé als gast ontvangen in onze nieuwe lezingenreeks ‘Uit de kast’. In deze reeks kom je meer te weten over Dirk Brossé’s favoriete muziek, boeken en films?

U kon de lezing niet bijwonen? Geen nood: u kunt hier zijn lijst bekijken en hier de lezing erbij beluisteren.

Erratum:
In onze brochure ‘Najaar 2014’ staat Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, vermeld voor deze lezing in het kader van de Gentse Filmmaand. Dhr Duynslaegher heeft zich tot zijn spijt moeten verontschuldigen maar heeft dhr Brossé bereid gevonden u zijn persoonlijke keuze voor te stellen.

OKTOBER FILMMAAND: Lees hier de tips van Dirk Brossé

Een gedachte over “OKTOBER FILMMAAND: Lees hier de tips van Dirk Brossé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s