Paarse Zetel start met schrijfster Saskia de Coster (do 2/10)


De Coster, Saskia (c) Katrien Van GielOpnieuw vraagt interviewster Griet Pauwels tijdens de lunchgesprekken van de bibliotheek de gasten de kleren van het lijf. De najaarsreeks 2014 opent op donderdag 2 oktober met de Vlaamse schrijfster Saskia de Coster.

Zij debuteerde in 2002 met Vrije val. Daarna volgden nog enkele opmerkelijk lichtvoetige romans, zoals het sprookjesachtige Jeuk en Eeuwige roem waarin zelfs de dieren spraken. In 2013 verscheen haar meest succesvolle boek, Wij en ik, dat vanuit een setting in een typisch Vlaamse verkavelingswijk de psychologie van de hedendaagse mens verkent. De Coster werkte ook mee aan Theater aan zee, schreef citybooks voor De Buren en is columniste bij de krant De Morgen.

Later op het seizoen is ook de Nederlandse romanschrijfster en Ruslandkenner Marente de Moor (op 6 november) te gast. Op 20 november neemt theatermaker en -schrijver Pieter de Buysser van Meneer Afzal, Het litteken lip, Book burning … plaats in de Paarse Zetel.

Alle Paarse Zetel-interviews hebben plaats in Bibliotheek Zuid (Achilles Musschezaal, 2de verd.) op donderdagmiddag van 12.30u tot 13.15u. Gratis toegang. Reserveren niet mogelijk. Deuren dicht om 12.30u of zodra volzet. Vorige gasten in de Paarse Zetel zijn te horen op de bib-podcast.

Paarse Zetel start met schrijfster Saskia de Coster (do 2/10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s