123-piano: speel zelf piano bij bibliotheek Zuid (t.e.m. 21 sept)


logo 123 piano Na het succes vorige zomer is 123-piano er opnieuw: op initiatief van Sioen staan op acht locaties in de stad ‘publieke’ piano’s waarop iedereen mag spelen.
Op het Zuid, naast de bibliotheek, staat ook een piano, dagelijks behalve op zondag van ’s morgens tot het sluitingsuur van de bibliotheek (ma-do 19u, vr-za 17u, niet op zondag). Kunstenaar Anneleen De Causmaecker heeft de piano omgetoverd tot kunstwerk.
Kom spelen, luisteren en kijken!

Wat is 123-piano?
‘123-piano is een muzikaal project dat via live muziek mensen samenbrengt en spontane reacties uitlokt. Dit jaar vindt de 2de editie plaats in Gent van 14 augustus t.e.m. 21 september 2014.
Met de opdracht the sky is the limit kregen 8 kunstenaars elk een piano en haar locatie toegewezen. Op deze manier springen de verschillende locaties extra in het oog van de toevallige voorbijganger. De piano’s staan vrij ter beschikking voor iedereen. Van zij die een eerste keer de pianotoetsen zullen aanslaan tot de gedreven virtuoos. Ge moogt er allemoal op spele, dus loat u goan!

Uit het hoofd of van het blad
Ter inspiratie zetten we in de inkomhal onze bundels bladmuziek voor piano (partituren, cursussen, …) voor u klaar, in alle mogelijke genres: filmmuziek, jazz, klassieke muziek, popsongs, … Ook in de jeugdbibliotheek vind je boeken met pianomuziek.

Openingsevent do 14 augustus (19-21u)
Klik hier voor het programma.
Bij de bibliotheek kan je niemand minder dan de ‘wereldkampioen straatpiano spelen’ aan het werk zien/horen, om 19.30-19.45u en 20.30-20.45u. Tegen 21u trekt iedereen naar de stadshal voor het optreden van Lady Linn en voor de receptie.

Meer muziek met Sioen
Nog tot 2 november kan je de audiotour Sioen duikt onder in de wereldmuziek wandelen, een van de vijf audioroutes van Blijven plakken, de verrassende verhalen van opmerkelijke mensen die in Gent zijn blijven plakken. Je ziet de stad door hun ogen tijdens het themajaar Waarde landgenoten: 50 jaar migratie.
De route van Sioen start bij het MIAT met de audiogids die je daar kan lenen of die je kan downloaden op iPhone of Smartphone.

123-piano: speel zelf piano bij bibliotheek Zuid (t.e.m. 21 sept)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s