De Reislust van PDW


cov_blijfthuis.inddIn Blijf thuis (2009) bundelde de Gentse journalist, columnist, muzikant en producent van televisieprogramma’s Patrick De Witte (1958-2013) veertien hilarische columns over het fenomeen reizen. Met – soms cynische – humor fileerde hij de besognes van de lustige reiziger. Over het kiezen van een vakantiebestemming via reisbrochures, over  vliegangst en de wondere wereld van luchthavens, over hotels en hun horreurs, over aangepast strandtenue en toeristenrestaurants, over souvenirs en vakantieseks enz.
De titels van de hoofdstukken zijn grappige citaten die het onderwerp aankondigen zoals bv. ‘Om zich voor te bereiden op een reis moet men eerst zijn kleren en zijn geld voor zich uit leggen, neem vervolgens dubbel zoveel geld en de helft van de kleren mee.’
Doorspekt met maffe raadgevingen en met zijn persoonlijke reisanekdotes vormt dit grappige bundeltje een ontspannende start van een welverdiende vakantie. Je schiet in de lach op werkelijk élke bladzijde dankzij de geniale taalgrappen en kostelijke oneliners. Als je die leest hoor je ook zijn typische bromstem. Maar vooral de scherpe observaties van de Homo Touristicus houden ons een spottende spiegel voor. Met pittige cartoons van KIM. Ook als e-book te leen, misschien voor op reis?
Nog meer columns in PDW : maximum rede & bullshit. Of zin in enkele vileine quotes ?

Koen Temmerman, bibliothecaris

De Reislust van PDW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s