Verfilming ‘Under the skin’ nu in bioscoop


Under the SkinGisteren was er in bioscoop Sphinx de langverwachte première van ‘Under the skin’, de derde film van voormalig videoclipregisseur Jonathan Glazer. Na videoclips voor o.a. Massive Attack, Radiohead en Nick Cave regisseerde hij in 2000 zijn langspeelfilmdebuut ‘Sexy Beast’ met Ben Kingsley in de hoofdrol. Vier jaar later kwam het onderschatte ‘Birth’ in de zalen met Nicole Kidman. En nu was het dus haast tien jaar wachten op zijn nieuwste, waarin niemand minder dan Scarlett Johansson de hoofdrol vertolkt.

Deze low-budget film baseert zich op de bizarre verhaallijn van ‘Under the Skin’ van Michel Faber: een buitenaards wezen wordt omgevormd tot een verleidelijke vrouw en lokt mannen mee naar een verlaten plek, waar ze vermoord worden en verwerkt tot voedsel voor haar hongerige soortgenoten.
‘Under the skin’ is een angstaanjagend sprookje waarbij Faber een prachtige én gruwelijke wereld tevoorschijn tovert en dat de lezer dwingt de menselijke soort door de ogen van een alien te bekijken.

‘Under the skin’ (2000, vertaald als Onderhuids) was Michael Fabers doorbraakroman. De in Den Haag geboren auteur, die nu in de Schotse Highlands woont, werd met zijn bevreemdend verhaal genomineerd voor de Whitbread Award. Het hoogtepunt van Fabers oeuvre is echter de monumentale roman ‘Crimson Petal and the White’ (2002, Lelieblank, scharlakenrood), een verhaal over een negentienjarige prostituee Sugar in het Victoriaanse Londen van 1875.

De verfilming van ’Under the skin’, die erg lovende kritieken krijgt (bvb. in Knack), was vorig jaar al in avant-première op het Film Fest Gent en is nu eindelijk in de bioscoop te zien. Wij mogen 20 tickets uitdelen voor deze bijzondere film, die in Sphinx speelt. Wie er vlug bij is, kan een gratis ticket ophalen aan de infobalie op de 4e verdieping.

Literatuurafdeling

Verfilming ‘Under the skin’ nu in bioscoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s