Er was eens… in de Bloemekenswijk


9789401411233Op vrijdag 23 mei om 14u vertelt Tina De Gendt, bekend van het boek Turkije aan de Leie. 50 jaar migratie ons welke bijzondere rol priester-arbeider Herman Pillaert uit de Maïsstraat heeft gespeeld voor de Turkse en Marokkaanse Gentenaren.

In 2014 is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste Turkse arbeidsmigranten in Gent arriveerden om in de leeggelopen textielfabrieken te werken. Vandaag heeft een vijfde van de Gentenaars roots in het buitenland, waarvan de helft in Turkije.
Hoe Gent op een halve eeuw tijd zo veel kleur kreeg, is de centrale vraag in deze lezing. Hoe verging het de gastarbeiders in het ‘New York van België’, hun kinderen op de Gentse scholen en de huwelijksmigranten in de jaren negentig? En hoe reageerden de buurtbewoners op al dat vreemd volk in de straat? De Gentse migratiegeschiedenis aan de hand van grote verhalen en kleine anekdotes, verteld door Gandante-gids en auteur Tina De Gendt.”

De vertelling gaat door in Bibliotheek Bloemekenswijk

Inschrijven kan via de bibliotheek: 09 227 91 96 of bloemekenswijk.bib@gent.be

Deze activiteit richt zich tot de 55 plussers en is een initiatief van de bibliotheek i.s.m. clubhuizen Palinghuizen, Bloemekenswijk en Jan Yoens, LDC De Boei, met medewerking van de Lokale Seniorenraad Noordwest.

 

Er was eens… in de Bloemekenswijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s