Nieuwe bibliotheek aan De Krook krijgt vorm


spantenMorgen worden de eerste grote metalen spanten op de werf van De Krook per schip geleverd aan de Kuiperskaai. Door de spanten wordt het nieuwe gebouw voor de toekomstige bibliotheek pas echt goed zichtbaar.

Vorige week werden er in het Kempense Balen grote metalen spanten op een boot geladen. Die spanten komen aan op de bouwwerf van De Krook en ze worden gemonteerd op de verdiepingen -1 en 0. Door de enorme metalen elementen, in totaal 150 ton, wordt dit spectaculair , en zal de nieuwbouw bovengronds duidelijk en snel vorm krijgen.

Ondertussen bereiden Stad Gent en sogent verder de aanleg voor van de fietsers- en voetgangersbruggen en de andere publieke ruimte, zoals de kaaimuren en de pleinen rondom. Net zoals bij voorgaande bouwfases zullen de omwonenden en handelaren vooraf geïnformeerd worden over eventuele nevenwerkingen voor de buurt.

Annelies Storms (voorzitter cvba Waalse Krook – bouwheer): “De aannemer van De Krook is verplicht om 80% van alle materiaal aan te leveren via het water, behalvebeton. Door de metalen spanten per boot naar Gent te brengen, voorkomen we 20 speciale ‘zware’ transporten door de binnenstad. In 2013 hebben we trouwens al 40.000 ton grond vervoerd over water, en zo de de buurt een doortocht van 2.600 vrachtwagens bespaard, dat zouden er omgerekend 25 per dag zijn geweest.”

De werken liggen goed op schema, zodat de nieuwbouw eind 2015 klaar zal zijn. Hier vind je een aantal sites waar je de werken op de voet kan volgen.

Nieuwe bibliotheek aan De Krook krijgt vorm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s