Tentoonstelling ‘Dorp Gezonken’ – 10/05 t.e.m. 7/06/2014


Dit schooljaar startte MUS-E Belgium, platform voor kunstenaars in co-creatie, het artistieke project ‘Dorp Gezonken’, een artistiek project over de impact van het klimaat op het leven vroeger, nu en later. De verdronken dorpen in Zeeland, door de watersnood van 1953, vormden een inspiratiebron voor dit project.

Kunstenaars Anneleen De Causmaecker  en Marieke De Maré onderzochten samen met kinderen tussen negen en twaalf jaar wat de impact van het stijgende water zou kunnen zijn op onze eigen omgeving. Er werden creaties gemaakt met de kinderen uit Basisschool De Triangel (Gent) en Basisschool Het Palet (Brugge) en de kinderen zochten naar sporen uit het verleden samen met de kinderen van Basisschool De Reigersberg (Rilland/Zeeland).
Dit artistiek co-creatieproces eindigde in de tentoonstelling ‘Dorp Gezonken’, met een presentatie van gesproken herinneringen van kinderen, waterbestendige ideeën, nietsontziende golven, geluksscherven uit verdronken dorpen …

De tentoonstelling ‘Dorp gezonken’ loopt van 10 mei t/m 7 juni 2014 in de inkomhal van Bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40,  tijdens de openingsuren.

Circa, MUS-E Belgium en Bibliotheek Gent nodigen u graag uit op de opening van de expo, op vrijdag 9 mei om 18u in de Musschezaal (Bibliotheek Zuid). We bieden u graag wat meer achtergrond en inhoud rond het tot stand komen van een artistiek project in een schoolomgeving en welke rol we als cultuurpartners hierin opnemen. Het volledige programma van de opening (en inschrijving) vind je hier.

Benieuwd naar wat de expo brengt, bekijk dan hier een sfeerbeeld.

Fototentoonstelling ‘Water in de wereld’

Ook in filiaal de Brugse Poort wordt de komende 2 maanden aandacht besteed aan klimaatsverandering, met de fototentoonstelling ‘Water in de wereld’. Gebrek aan veilig, drinkbaar water is een belangrijke oorzaak van armoede. Dit project kwam tot stand met foto’s van Dieter Telemans, Nick Hannes en de ontwikkelingsorganisatie PROTOS. Te bezoeken tot eind juni tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

 

Tentoonstelling ‘Dorp Gezonken’ – 10/05 t.e.m. 7/06/2014

Een gedachte over “Tentoonstelling ‘Dorp Gezonken’ – 10/05 t.e.m. 7/06/2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s