Over Gabriel Garcia Márquez (1927- 2014)


3321444595De dood van Gabriel Garcia Márquez (1927-2014) is goed voor heel wat media-aandacht. De wereldberoemde auteur en Nobelprijswinnaar van o.a. ‘Honderd jaar eenzaamheid’, ‘De kolonel krijg nooit post’ en ‘Kroniek van een aangekondigde dood’ overleed gisteravond na lange ziekte in zijn woonplaats te Mexico.

De opbouw van de themastand op de literatuurafdeling  in de bibliotheek trok de aandacht van het VRT-nieuws: Tijs Mauroo draaide voor het middagjournaal van 18 april deze reportage.

Voor achtergrondartikelen verwijzen we naar Cobra. Via deze link kan u onze uitgebreide collectie van en over deze belangrijke auteur raadplegen. Alle beschikbare werken van en over de auteur vindt u op het houten meubel op de literatuurafdeling (Bibliotheek Zuid, 4de verdieping).

Johan Eeckhout, literatuurafdeling

Over Gabriel Garcia Márquez (1927- 2014)

Een gedachte over “Over Gabriel Garcia Márquez (1927- 2014)

  1. Diverse werken van hem werden ook verfilmd, waaronder KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGDE DOOD (Francesco Rosi, met Ornela Muti), DE KOLONEL KRIJGT NOOIT POST (Arturo Ripstein), ERENDIRA (Ruy Guerra) en LIEFDE IN TIJDEN VAN CHOLERA (Mike Newell, met Javier Bardem). Marquez schreef ook filmscenario’s, waaronder CARTAS DEL PARQUE (Tomas Gutierrez Alea). In 1954 maakte hij zelf een kortfilm, naar een eigen verhaal. Helaas is van deze films bij ons enkel LIEFDE IN TIJDEN VAN CHOLERA uitgebracht op DVD.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s