Tento ‘Overal taal’ in de bibliotheek (08/04 – 05/05)


Expo Overal taal - afbeeldingNaar aanleiding van 10 jaar Huis van het Nederlands kan je in de bibliotheek aan het Zuid naar een tentoonstelling over de Nederlandse taal.
De tentoonstelling ‘Overal Taal’ toont je de wereld van de Nederlandse taal. Je komt te weten waarom Nederlands leren belangrijk is en hoe je een taal leert. Je ontdekt hoe je Nederlands kan oefenen en hoe iedereen daarbij kan helpen. Want oefenkansen zijn er overal: gewoon op straat, in de winkel, op het werk, in de sportclub… De tentoonstelling ‘Overal Taal’ wil anderstaligen sensibiliseren om Nederlands te leren, omdat taal een van de sleutels is tot integratie in onze samenleving. Tegelijk wil ze Nederlandstaligen bewust maken van het feit dat ze anderstaligen kunnen helpen bij het oefenen van het Nederlands.
In de tentoonstelling komen verschillende aspecten van het Nederlands leren aan bod. Om de informatie en onderzoeksresultaten kracht bij te zetten, laten ze verschillende getuigen aan het woord: cursisten Nederlands als tweede taal (NT2), ervaringsdeskundigen, professionals, onderzoekers en wetenschappers. Wat ze zeggen is vaak verrassend en verhelderend.

Aansluitend kan je op 29 en 30 april in de bibliotheek naar workshops Taalmix. Het project en de website www.taalmix.be wil mensen helpen een ‘Taalvriend’ te vinden met wie ze Nederlands of een andere taal kunnen oefenen. Meer info in ‘workshops Taalmix in de bibliotheek op 29 en 30 april’.

Meer info:
•Huis van het Nederlands Gent: info@hvngent.be of 09 235 26 70
•Bibliotheek Gent Zuid: Bibliotheek.Communicatie@Gent.be of 09 266 7000

Tento ‘Overal taal’ in de bibliotheek (08/04 – 05/05)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s