Belmundo: De keuze van John Vandaele – do.27/3 in Bib Zuid


john van daeleOp donderdag 27 maart is John Vandaele in het kader van het Belmundo festival onze gastspreker in de bibliotheek aan het Zuid. Hij stelt er zijn 10 inspirerende en confronterende lievelingsboeken voor.
John is een rebelse Gentenaar en heeft zich als journalist bij het tijdschrift MO* vastgebeten in de minder fraaie kantjes van de mondialisering.

Hij is ook een gedreven auteur.  Zijn meest bekende boeken zijn: De stille dood van het neoliberalisme: de nauwe schoentjes van de mondialisering en Het mondiale uitzendkantoor: waardig werk in tijden van globalisering en crisis (co-auteur Dirk Barrez)
In een bevattelijke taal  plaatst hij vraagtekens bij het succesverhaal van de globalisering en stelt dat er zowel winnaars maar ook verliezers zijn. Hij gaat na wat de globalisering heeft opgeleverd voor de werkende mens en het milieu. Ook het thema menselijke veiligheid ligt hem nauw aan het hart.

Op de gelijkvloerse verdieping is er tot 31 maart in de themazaal een aparte stand  met collecties romans, informatieve boeken, cd’s en films opgesteld die aansluiten bij het Belmundo festival.

Afspraak dus met John Vandaele op donderdag 27 maart om 12u30 in de Achilles Musschezaal in de bibliotheek aan het Zuid.

Belmundo: De keuze van John Vandaele – do.27/3 in Bib Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s