Voorwaarts Maart/En Avant Mars (win tickets)


voorwmHardScore organiseert in samenwerking met Muziekcentrum De Bijloke op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2014 de vijfde editie van het festival Voorwaarts Maart/En avant Mars. De grote bezieler van het festival is de Gentse componist Frank Nuyts.

Het festival zoekt naar een samenwerking tussen muziek en schilderkunst, dans of theater. De aandacht gaat naar muziek die nu geschreven wordt door jonge en vaak Gentse componisten en musici.

Het is in november twee eeuwen geleden dat de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax (1814-1894) werd geboren. In opdracht van het festival schreven Claude Coppens, Frank Debruyne, Jan Huylebroeck, Benjamin Van Esser en andere componisten nieuw werk voor saxofoon en slagwerk. De nieuwe composities worden uitgevoerd door het muzikanten-duo Blow! en kunstenaar Sigrid Tanghe maakt met haar verfchoreografie deel uit van de voorstelling.

Honderd jaar geleden begon de Groote Oorlog. Het programma van ‘War-Piece(s)’ wordt uitgevoerd door het Prosperus4 strijkkwartet. Het ensemble speelt onder meer fragmenten uit het derde strijkkwartet van Dmitri Sjostakovitsj en een bewerking door Frank Nuyts van een opera seria concertaria van Wolfgang Amadeus Mozart.
De componisten maken gebruik van teksten door Mark Twain, Guy de Maupassant en Edgar Allan Poe, over de psychische gevolgen van oorlogvoeren en het daarmee gepaard gaande geweld.

Het derde concert op de agenda wordt uitgevoerd door Vlaams Sinfonietta en is een eerbetoon aan het ex-ensemble Emanon. Het volledige programma vind je hier.

Win tickets voor de vrijdageditie op 14 maart 2014 van Voorwaarts Maart/En Avant Mars om 19.15 uur.

Wie 1 of meerdere items ontleent in de muziekafdeling van bib Zuid tijdens de periode 28 februari tot en met 11 maart 2014 maakt kans om één van de vijf duotickets te winnen.

Slechts één deelname per lener.

Neem een invulstrook bij de themastand op de muziekafdeling en vermeld je gegevens. Het ingevulde formulier kan je kwijt in de deelnemersdoos.

De loting is voorzien op woensdag 12 maart 2014. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De tickets kunnen tussen 18u15 en 19u afgehaald worden aan de balie van Muziekcentrum De Bijloke.

Philippe Paelinck

Voorwaarts Maart/En Avant Mars (win tickets)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s