Library sessions : Alàn (za. 08/03)


alanAlàn is de muzikale gast tijdens de library sessions van 8 maart 2014. De library sessions zijn een reeks concerten in de muziekafdeling van bib Zuid. De sessies worden elke 2de zaterdag van de maand om 15 en 16 uur georganiseerd. Tijdens de pauze en na de laatste sessie is een ontmoeting met de artiest voorzien. Het volledige programma van dit voorjaar vind je hier.

Alàn is de artiestennaam van singer-songwriter Alan Temple. Als bluesmuzikant treedt hij op onder de naam Good Times Temple. Op 8 maart speelt Temple een dubbelprogramma. Het gedeelte met rustige en verhalende nummers wordt na de pauze gevolgd door akoestische blues.

Alan Temple heeft Noord-Engelse en Vlaamse roots. Hij begon als kind met gitaar spelen. Zijn vader had een uitgebreide platencollectie met jazz, soul en blues. Op jonge leeftijd kreeg hij van hem zijn eerste plaat. Het album van Little Richard werd grijsgedraaid. Als jonge twintiger woonde Alan in het buitenland. In Ierland werd hij overweldigd door de kracht van de Keltische cultuur.

Alàn is een muzikale verhalenverteller. Hij brengt breekbare akoestische nummers. Het is zachte, dromerige en bezwerende muziek die een passionele en soms rusteloze levensloop reflecteert. Het materiaal is geschreven tijdens reizen in Noord-Europa. De nadruk ligt op de Engelstalige teksten. Alàn leerde zijn vak live in clubs en pubs in Ierland, Frankrijk, Schotland en Vlaanderen.

De muzikale invloeden van Alàn zijn singer-songwriters zoals John Martyn en Dick Gaughan, Luka Bloom, Mike Scott, the Waterboys en keltische folk zoals Comas en Dervish.

Good Times Temple is sinds het najaar van 2013 een graag geziene gast op de bluesjams van Lightnin’ Guy en Tiny Legs Tim. Alan Temple noemt zijn bluesproject ook ‘earthblues’, blues met een Keltische ziel. Het is een mengvorm van delta en Chicago blues, vroege rock ’n roll, swing en soul. Denk aan Little Richard, Chuck Berry, Muddy Waters en Sam Cooke. Andere muzikale voorbeelden zijn Elmore James, Howlin’ Wolf, Otis Redding en Aretha Franklin.

Websites : http://beta.vi.be/Templemusic en http://beta.vi.be/goodtimestemple

Volgend fragment is opgenomen tijdens de extra library sessions van de Poëzieweek op zaterdag 1 februari 2014.

Philippe Paelinck

Library sessions : Alàn (za. 08/03)

3 gedachtes over “Library sessions : Alàn (za. 08/03)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s