Parsifal in NTGent (win tickets)


parsifalMet Parsifal staat van 8 tot 29 maart 2014 het sluitstuk van de muziektheatertrilogie rond optimisme op het programma in NTGent.

Het eerste deel was Aida* – een nieuw begin, naar de opera van Guiseppi Verdi (2010). Het was een liturgische geloofsverklaring aan de verbondenheid en een pleidooi voor optimisme en verbeelding.

Het tweede deel Candide, naar de satire van Voltaire (2012) behandelde de kwetsbaarheid van elke verbondenheid en formuleerde een kritiek op de verwachting die vandaag op jongere generaties wordt geprojecteerd.

Parsifal is de laatste opera van Richard Wagner. De wanhopige en doelloze graalridders worden gered door de ‘reine dwaas’ Parsifal. Hij zuivert de gemeenschap en brengt nieuwe hoop. Parsifal is een voorstelling over afscheid, de troost van het ritueel en het belang van het kleine, nietige persoonlijke engagement.
De nieuwe tekst van het muziekdrama is van Peter Verhelst die samen met Wim Opbrouck ook regisseert. De muzikale bewerking is van Christoph Homberger en Jan Czajkowski.

Website : http://theaterparsifal.be/


Win tickets voor de uitvoering van Parsifal op dinsdag 18 maart 2014 om 20 uur

Wie 1 of meerdere items ontleent in bib Zuid tijdens de periode 21 februari tot en met 13 maart 2014 maakt kans om één van de vijf duotickets te winnen.

Slechts één deelname per lener.

Neem een invulstrook bij de themastand op de muziekafdeling en vermeld je gegevens. Het ingevulde formulier kan je kwijt in de deelnemersdoos.

De loting is voorzien op donderdagavond 13 maart 2014. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De avond van de voorstelling kunnen ze vanaf een uur voor aanvang hun tickets ophalen aan de ticketbalie van NTGent.

Philippe Paelinck

Parsifal in NTGent (win tickets)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s