Mind the Book in de Vooruit en… ook een beetje in de bib.


mind the book 3In de bib aan het Zuid staat op de non-fictie afdeling een themastand over auteurs die te gast zijn op het boekenfestijn Mind The Book, dat van 20 tot 23 februari doorgaat in de Vooruit.

Het boekenfestival is dé ontmoetingsplaats bij uitstek, met zowel bekende nationale en internationale als fictie en non-fictie auteurs.
Je kan een aantal debatten of lezingen volgen rond brandende thema’s zoals kinderen & identiteit, misdaad en straf, of de aanstaande verkiezingen.

Noreena Hertz stelt er haar nieuwe boek voor Deze beslissing verandert je leven : de psychologie van het kiezen.
Hendrik Vos wisselt over Europa van gedachten met Luuk van Middelaar en Jonathan Holslag.
Ook professor Johan Braeckman filosofeert met de bekende psycholoog  Andrew Solomon over zijn nieuw boek Ver van de boom, als je kind anders is, een verzameling van aangrijpende verhalen over pubers, kinderen en hun zoektocht naar identiteit. Met Luke Harding, buitenlandverslaggever van The Guardian, die zich verdiept in de Edward Snowden  zaak en Masha Gessen, biografe van Poetin, wordt gediscussieerd over vrije meningsuiting en overheidsspionage.

Ook vermaarde  fictieschrijvers behandelen in hun romans een aantal maatschappelijke onderwerpen, denken we hierbij aan de nieuwste én controversiële roman van Kristien Hemmerechts  De vrouw die de honden eten gaf, een “fictieve”  biografie over Michelle Martin. De schrijfster gaat hierover in debat met  advocaat Walter Van Steenbrugge, filosofe Anna Luyten en criminologe Kristel Beyens, Mark Schaevers modereert.
Ook de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie, in 2008 Orangeprize winnaar met Een halve gele zon,  trakteert de lezer op haar nieuw boek Amerikanah. Zij praat met Gie Goris, hoofdredacteur van het tijdschrift Mo* (Mondiaal Nieuws) over vrouw, identiteit en mondialisering. Verder is het ook uitkijken naar de uitreiking van de prijs van de Vlaamse gemeenschap voor letteren. In de marge van dat gebeuren interviewt Ruth Joos Connie Palmen.

Mind the Book in de Vooruit en… ook een beetje in de bib.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s