Creatief Schrijven houdt Schrijfdag 2014 in Gent (za.29/03)


campagnebeeldVanaf 3 februari kan je je inschrijven voor De Schrijfdag 2014. De jaarlijkse hoogdag voor wie de pen ter hand en ter harte neemt vindt ditmaal plaats in het Gentse kunstencentrum Vooruit op zaterdag 29 maart. Organisator Creatief Schrijven zorgt met deze zevende editie opnieuw voor een waaier aan workshops en lezingen.

Of je je nu beschouwt als would-be dichter, je toneelstuk op de planken wil zien, je poogt te ontwikkelen als columnist, je kinderen verblijdt met je zelfgeschreven verhalen of worstelt met het schrijven van je hoogst unieke autobiografie… De schrijfdag biedt je alle kansen om  in dialoog te gaan met anderen en tips en trucs te verkrijgen van professionals zoals o.a. Arne Sierens, Peter Terrin, Ingrid Verhelst, Koen Peeters, Bart De Pauw, Ianka Fleerackers, David Troch en Daniel Billiet. Met initiatieven als een bezoek aan een uitgever én een debat rond crowdfunding kan je ook nuttige praktische kennis opdoen.

Weet wel dat je niet alleen bent, de vorige edities raakten moeiteloos volzet. Snel inschrijven is dan ook aan te raden: op de website kan je je eigen programma samenstellen en opteren voor bvb workshops voor beginners of voor gevorderden.

Het ruime programma en de vele deelnemende organisaties en auteurs bewijzen het met verve: een groot aantal Vlamingen wil zich al schrijvend uiten en is op zoek naar raad en advies. Het aanbod aan cursussen, wedstrijden en vrije podia is groot én gegeerd.

Ook in de Stedelijke Openbare Bibliotheek kan je terecht. Op de taal- en literatuurafdeling (Bibliotheek Zuid, vierde verdieping) houden we folders en promotiemateriaal van organisaties als Wisper ter beschikking en je kan er uiteraard de collectie boeken en tijdschriften raadplegen. We hebben een abonnement op het specifieke tijdschrift Verzin en via deze link krijg je een vrij compleet overzicht van wat we aanbieden rond ‘schrijven’.  Meteen is duidelijk dat er ook aan uitgeverszijde mooi ingespeeld wordt op het succes van het ‘zelf schrijven’.  De reeks Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus is daar zonder meer een prachtig voorbeeld van.

Met De Schrijfdag 2014 op komst zetten we dit materiaal in februari en maart prominent in de kijker.

Johan Eeckhout, literatuurafdeling

Creatief Schrijven houdt Schrijfdag 2014 in Gent (za.29/03)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s