Nieuw: James blogt de bib


Heuglijk nieuws! Op 27 januari 2014 is er een journalist (in spe) neergestreken op de communicatiedienst van de Bibliotheek Gent. Tien weken lang kom ik als laatstejaarsstudent en als stagiair in de journalistiek schrijven en bloggen over de bib in al haar facetten. Wat dat juist inhoudt en wat ik wil doen, zegt u? Ik wil een reporter ter plaatse zijn. Ik wil mensen aan het woord laten en hen een gezicht geven, of dat nu bezoekers van de bibliotheek of personeelsleden zijn die al jaren achter de schermen werken. Ik wil de bib en alles wat ze doet meer in de kijker zetten. Ik wil dieper ingaan op activiteiten als bijvoorbeeld de Curieuzeneuzen, waardoor zoiets méér wordt dan alleen een aankondiging vooraf.

En om dat te realiseren, palm ik graag een stukje van deze blog in. Dit wordt als het ware mijn speelhoekje, een eigen plaats op het web waar ik artikels, berichten en reportages zal plaatsen. Ik hoop dat mijn posts de lezer zullen boeien en goesting geven om bijvoorbeeld eens een Library Session mee te pikken of om eens een koffie te komen drinken in het Leescafé.

Maar goed, nu weet u natuurlijk nog niet wie ik ben. Mijn naam is James Huys en ik zit momenteel in het derde jaar journalistiek op de Arteveldehogeschool in Gent. Dat ik in De Pinte woon en twee zussen en een kat heb, kan sommigen misschien wel boeien, maar u moet vooral weten dat ik graag schrijf en ongelofelijk veel van muziek hou.

Als u vragen hebt, dan hoor ik ze graag. En anders, hopelijk tot binnenkort!

James Huys

Nieuw: James blogt de bib

15 gedachtes over “Nieuw: James blogt de bib

Plaats een reactie