Library sessions : S.A. Barstow (za. 01/02)


barstowTijdens de Poëzieweek is op zaterdag 1 februari 2014 een extra library session gepland.

Het optreden van S.A. Barstow in de muziekafdeling van bib Zuid begint om 15 uur. Na een pauze volgt om 16 uur een tweede sessie. Tijdens de pauze en na het concert kan je de artiest ontmoeten.
De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Het programma van de library sessions voorjaar 2014 begint op zaterdag 8 februari 2014 met het optreden van Filip De Fleurquin.

S.A. Barstow is het soloproject van de Gentse singer-songwriter met Kempische roots Teun De Voeght. S.A. Barstow is de verkorte benaming van ‘Somewhere Around Barstow’. Een fragment uit de openingszin van Fear and Loathing in Las Vegas van Gonzo-vader Hunter S. Thompson : ‘We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert,…’

Met S.A. Barstow grijpt Teun terug naar de grote klassiekers als Leonard Cohen en Bob Dylan. Hedendaagse voorbeelden zoals The Tallest Man on Earth en Bill Callahan zijn niet veraf. Zijn liedjes hebben ook soms raakvlakken met Sufjan Stevens en Isbells.

Het idee om een debuutalbum op te nemen kwam er met de geboorte van het dochtertje van zijn zus, die al enkele jaren in Zweden woont. Teun wilde als cadeau een gedicht van de Zweedse dichter Tomas Tranströmer op muziek zetten. Tomas Gösta Tranströmer won in 2011 de Nobelprijs voor Literatuur. Begin 2012 gaat Teun met tien geselecteerde gedichten aan de slag. In zijn studio, een omgebouwd klaslokaal in Oostakker, neemt hij Murmurations op.

De opnames van een tweede album zijn nu bezig. April 2014 is voorzien als verschijningsdatum. Tijdens de library sessions brengt Teun nummers van beide albums door elkaar.

S.A. Barstow is naast zijn soloproject aan het werk als drummer en gitarist met de nieuwe groep Jack in the Box. De opnames van het debuutalbum van deze groep beginnen in maart. Hij verzorgt in zijn studio ook productie en opnamewerk voor andere groepen en singer-songwriters.

De favoriete auteurs van Teun De Voeght zijn Gabriel Garcia Marquez, Jonathan Franzen, Paul Theroux, Bruce Chatwin en Frank Westerman.

Zijn favoriete boeken : In Patagonië (Bruce Chatwin), Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft (Raymond Carver), Angst en walging in Las Vegas (Hunter S. Thompson) en Alle mensen zijn sterfelijk (Simone De Beauvoir)

Website : http://www.sabarstow.be

Volgend fragment is opgenomen tijdens de library sessions van 14 december 2013 :
Fernant Zeste – Your mind was tremblin’

Philippe Paelinck

Library sessions : S.A. Barstow (za. 01/02)

5 gedachtes over “Library sessions : S.A. Barstow (za. 01/02)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s