Kom proeven van ‘Komen Lezen’!


The Readers Organisation‘Komen Lezen’ is geen klassieke leesgroep maar een leesbijeenkomst voor mensen die (nog) niet lezen en het leesplezier samen willen ontdekken.
Wekelijks lees je samen sterke verhalen en mooie gedichten (voor). En je praat er met de anderen over wat je raakt in een tekst.

Verhalen en gedichten bieden een rijke schat aan emoties, gedachten en verlangens die we herkennen uit ons eigen leven. Net over die aanknopingspunten gaat het tijdens de bijeenkomsten: we praten over ons eigen leven en spiegelen dit aan de verhalen die we lezen.

In Gent startten reeds meerdere groepen op. Met moeders van diverse achtergrond in de Bib Bloemekenswijk, in een vereniging waar armen het woord nemen, in buurtgebouw Herberg Macharius, … Maar ook in de gemeenten rond Gent willen we in de toekomst ‘Komen Lezen’.

Benieuwd naar dit project? Zie je mogelijkheden om zelf een groep mee te organiseren in jouw organisatie of wijk? Zin om je handen mee uit de mouwen te steken en een opstart van een groep te ondersteunen (door bijvoorbeeld contacten te leggen in je buurt of een lokaal gezellig aan te kleden)? Of wil je in de toekomst zelf graag een groep mee begeleiden?

Kom naar het info- en proefmoment op woensdag 15 januari om 19.30u op Vormingplus (Reigerstraat 8, 9000 Gent) en ondervind aan de lijve hoe het werkt!

Gratis, maar gelieve je voor 9 januari aan te melden via info.gent.eeklo@vormingplus.be of 09/224 22 65

‘Komen lezen’ is een initiatief van Vormingplus i.s.m Poëziecentrum, Bibliotheek Gent en Dienst Cultuurparticipatie Gent en is de Vlaamse pendant van de Britse methodiek ‘The Reader Organisation’ van Jane Davis.

Kom proeven van ‘Komen Lezen’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s