Concerten Handelsbeurs en muziekafdeling bib Zuid (win tickets)


handelsbeursDe UNESCO kende in juni 2009 aan Gent de titel ‘Creative City of Music’ toe. De Gentse muziekscène is rijk en divers. Je kan in Gent bijna elke dag een concert bijwonen. De bibliotheek sluit aan bij Gent als muziekstad. In bib Zuid kan je heel wat muziek ontdekken. De muziekafdeling heeft een ruim en gevarieerd aanbod van boeken, dvd’s, cd’s en bladmuziek. Met de library sessions kan je er ook elke 2de zaterdag van de maand optredens beleven.

Eén van de grote concerthuizen in Gent is de Handelsbeurs. Je kan er onder meer terecht voor muziekfestivals, concerten van verschillende muziekgenres en workshops. Zowel wereldmuziek, klassiek, jazz, blues, roots, pop en rock komen aan bod.

Wie van 23 december 2013 tot en met 13 februari 2014 materialen ontleent in de muziekafdeling van bib Zuid maakt kans op het winnen van tickets voor 3 concerten in de Handelsbeurs. Per concert worden 5 duotickets verloot.

MannGold de Cobre & Prasanna – vr. 17/01/2014

Manngold De Cobre is het muziekproject van Rodrigo Fuentealba en Peter Vermeersch (Flat Earth Society). De Gentse Chileen Rodrigo Fuentealba is een gitarist die bij Gabriel Rios, Arsenal, Daan en Fifty Foot Combo heeft gespeeld. Andere leden van de groep spelen of speelden bij Trixie Whitley, Arno en Vive La Fête. Hun muziek omvat diverse stijlen en doet denken aan Sun Ra, Miles Davis in zijn ‘Bitches Brew’-tijd, Neu, MC5 en Motörhead.

De Indiase gitarist Prasanna brengt Indiase muziek binnen een jazz- en rockcontext. Hij speelde bij grootheden zoals Joe Lovano, Larry Coryell, Trilok Gurtu en Airto Moreira. De gitarist maakte ook deel uit van Tirtha, een trio met Vijay Iyer op piano. Voor het album Guitars werkte Prasanna samen met Aka Moon.

http://www.handelsbeurs.be/nl/agenda/detail/manngold-de-cobre-and-prasanna

Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio : Scattered Rhymes – vr. 31/01/2014

Het historische muziekensemble Zefiro Torna en de jazzformatie Frank Vaganée Trio zijn twee Mechelse gezelschappen. Scattered Rhymes is een ode aan de Renaissancehumanist Francesco Petrarca. De Canzoniere (het liedboek) van Petrarca omvat 366 sonnetten gewijd aan een onbereikbare liefde, genaamd Laura de Noves.

De sonnetten vormen al eeuwenlang een inspiratiebron van talrijke dichters en werden op muziek gezet door magistrale componisten als Guillaume De Machaut, Adriaan Willaert, Orlandus Lassus, Claudio Monteverdi, Franz Schubert, Franz Liszt en Arnold Schönberg.

http://www.handelsbeurs.be/nl/agenda/detail/zefiro-torna-and-frank-vagane-trio-scattered-rhymes

Ragini Trio / BB&C (Tim Berne, Jim Black & Nels Cline) – di. 18/02/2014

Ragini Trio improviseert op de raakvlakken tussen Indische muziek en jazz. Het trio bestaat uit Nathan Daems (composities, tenor- en sopraansaxofoon), Marco Bardoscia (contrabas) en Lander Gyselinck (drums). De bezetting is de jazz-tegenhanger van de klassiek Indische formatie tambura, sitar en tabla.

BB&C is een New Yorks trio dat power jazz speelt. De groep is samengesteld uit saxofonist Tim Berne, drummer Jim Black en gitarist Nels Cline.
Nels Cline is het best gekend door zijn gitaarwerk bij Wilco, maar munt ook uit in tal van eigen bands, zoals de Nels Cline Singers.

http://www.handelsbeurs.be/nl/agenda/detail/ragini-trio

Hoe kan je tickets winnen ?

Voor elk concert zijn 5 duotickets te winnen.

Slechts één deelname per lener.

Ontleen 1 of meerdere items in de muziekafdeling van bib Zuid tijdens de periode van 23 december 2013 tot en met 13 februari 2014.

Neem een invulstrook bij de themastand. Vermeld je gegevens en je concertkeuze. Je kan één of meerdere concerten aanduiden.

Het ingevulde formulier kan je kwijt in de deelnemersdoos aan de infobalie van de muziekafdeling.

Per concert is een loting voorzien. De data zijn :
13/01/2014 – MannGold de Cobre feat. Prasanna
27/01/2014 – Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio
14/02/2014 – Ragini Trio / BB&C

De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De avond van het concert kunnen ze vanaf een uur voor aanvang hun tickets ophalen aan de ticketbalie van de Handelsbeurs.

 Philippe Paelinck

Concerten Handelsbeurs en muziekafdeling bib Zuid (win tickets)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s