‘Muur tegen pesten’ in bib Zuid en filialen


muur tg pestenIn Jeugdbib Zuid staat dit schooljaar een tweede Gentse ‘Muur tegen pesten’. Op 6 maart 2013 ging onder de stadshal een grootschalige anti-pestactie door, met een indrukwekkende ‘Muur tegen pesten’ en met 700 deelnemers van diverse Gentse scholen. Toen werd Lisa herdacht, een 16-jarig Gents meisje – slachtoffer van pesten – dat in 2012 uit het leven stapte.
De initiatiefnemers wensen o.a. in de bibliotheek de aandacht voor het probleem ‘pesten’ levend te houden onder het motto : “Horen, zien en spreken”.

Met de beste ‘bakstenen’ (A4-blaadjes met boodschappen van kinderen en jongeren) van de actie onder de stadshal bouwden ze een nieuwe muur in een aangepaste vormgeving, voor bibliotheek Zuid en twee kleinere muren voor een tournee langs de bibliotheekfilialen. Je vindt er informatie en foto’s over de anti-pestactie en berichten van kinderen en jongeren. Je kan er ook je eigen steentje bijdragen: het charter tegen pesten ondertekenen en/of je eigen ‘steen’ voor de muur achterlaten.

Vanaf begin januari circuleren twee kleinere ‘muren tegen pesten’ langs de buurtbibliotheken. Bij elke start op een nieuwe locatie komen enkele leerlingen als “ambassadeur” toelichting geven over de anti-pestactie en/of voorlezen voor kinderen uit een boekje rond pesten. Waar de muur staat, lees je binnenkort hier.

In de jeugdbib (Zuid en 14 filialen) vind je ook informatie en verhalen rond pesten.

‘Muur tegen pesten’ in bib Zuid en filialen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s