Library sessions : Fernant Zeste (za. 14/12)


fernant zesteFernant Zeste is een bebaarde bluesy singer-songwriter. Hij treedt op tijdens de library sessions van 14 december 2013. De library sessions zijn een reeks concerten in de muziekafdeling van bib Zuid. De sessies worden elke 2de zaterdag van de maand om 15 en 16 uur georganiseerd. De optredens duren ongeveer 30 minuten. Tijdens de pauze en na de laatste sessie is een ontmoeting met de artiest voorzien. Het volledige programma van dit najaar vind je hier.

Fernant Zeste is de artiestennaam van Jonathan Scheerlinck. Hij is opgegroeid in Welle, een dorpje nabij Denderleeuw. Jonathan verhuisde naar Gent en maakte er onder zijn eigen naam theater. Hij richtte het theatergezelschap Kajton Cie op dat 10 jaar bleef bestaan.

Fernant Zeste zoekt zijn eigen muzikale weg. Sinds 18 december 2010 treedt hij op in binnen- en buitenland. Zijn blues beperkt zich tot gitaar en zang. Zeste vond zijn inspiratie bij the Mississippi Possum Boys, country-muzikanten en singer-songwriters. Zijn repertoire beperkt zich niet enkel tot de blues. Je hoort in zijn muziek ook elementen van folk, country en roots/americana.

Het debuutalbum Live at de Loge verscheen in november 2011. Polaroids werd op 19 februari 2013 uitgegeven. Fernant beschouwt het verschijnen van dit album, de promotour en de zendtijd op radio 1 als een belangrijke stap in zijn carrière. Een nieuwe cd staat op het programma van 2014.

Fernant Zeste werkt geregeld samen met andere muzikanten. In 2013 werkte hij samen met Teun De Voeght, Luiz Marquez, Bruno Deneckere, Nils De Caster, Sarah Leuridan, Antje Cochuyt, Steven Sarrazyn, Thomas Janssens en Filip De Fleurquin. In het verleden werkte hij ook onder andere samen met Reena Riot, Tiny Legs Tim, Chuck Paisley en Don Croissant.

De favoriete artiesten van Fernant zijn the Black Keys, Dan Auerbach, RL Burnside, The Jon Spencer Blues Explosion, The Tallest Man on Earth, Bruno Deneckere, Filip De Fleurquin, Rianto Delrue en S.A. Barstow.

Website : http://www.reverbnation.com/fernantzeste

Volgend fragment is opgenomen tijdens de library sessions met Ht Roberts op 9 november 2013.

Philippe Paelinck

Library sessions : Fernant Zeste (za. 14/12)

3 gedachtes over “Library sessions : Fernant Zeste (za. 14/12)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s