Natuur en schilderen in de tuin van Simonne De Visscher


simonnedevisscherMooie pareltjes moet je niet te ver zoeken.
In Destelbergen woont en werkt  Simonne De Visscher.  Ze combineert op een unieke manier tuin, natuur en schilderkunst. Simonne houdt van schilderen in de buitenlucht. Met haar olieverf tovert ze verbazend snel kleine en grote canvassen vol. Sfeerbeelden midden in de natuur. Sfeer met hoekjes in haar tuin: het trapje tussen berk en treurwilg, het prieeltje met de witte regen, zomer op de vijver, de oeverbegroeiing bij avond.

De kunstenares schildert soms vanop de boot, met haar schildersezel rechtop als een zeil, af en toe peddelend om de boot op z’n plaats te houden. Een uniek laag perspectief dat je nooit van op de oever krijgt.

Bij Simonne De Visscher vind je geen landschappen of tuinzichten in de strikte zin. Het lijkt op het eerste zicht een beetje impressionistisch, maar dan toch duidelijk anders. Geen imitatie van de tuinzichten van Monet in Giverny.  Bij Simonne De Visscher zijn de onderwerpen fragmenten: stukjes uit een border, een rand van een pad, bloemenkronen van de rozelaars. De sfeer in een partij waterplanten, in een dreefje met de reuzebladeren van het groot hoefblad, onder kriekelaars in bloei, bij een partij vingerhoedskruid in de zon.

Simonne experimenteert graag en neemt mineralen of gesteenten op in haar doeken.
Een overzicht van haar werk en technieken vind je in het boek: Simonne De Visscher van Rik Sauwen.

Haar atelier en tuin staan altijd open voor groepen of op afspraak. Een unieke belevenis: schilderen in de natuur – natuur in schilderijen.

Eric Tierens, afdeling tijdschriften

Natuur en schilderen in de tuin van Simonne De Visscher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s