Voix de femmes 2013


voix de femmesDe elfde editie van Voix de femmes wordt van 18 tot 27 oktober 2013 georganiseerd. Het festival is een tweejaarlijks evenement.

Voix de Femmes ontstond in 1991 vanuit het Cirque Divers van Luik. In 1995 werden voor het eerst artiesten uit het zuiden uitgenodigd en verhuisde het festival naar Brussel. Sinds 2000 was er een samenwerking met het Zuiderpershuis te Antwerpen. Vanaf 2007 was er een partnerschap tussen Luik, Brussel en Antwerpen.

De editie van 2013 vindt plaats in Brussel (Flagey), Luik (Caserne Fonck) en voor het eerst in Gent (De Centrale). Voix de Femmes 2013 heeft als thema ‘vrouwelijke creaties in al hun vormen, zonder grenzen!’. Het festival biedt concerten, spektakels, films, voorstellingen, workshops en ontmoetingen aan met vrouwelijke artiesten uit de hele wereld.

In de Centrale kan je reeds op 5 en 12 oktober twee voorstellingen bijwonen. Blikvangers in Gent zijn Lucilla GaleazziB’net Houariyat, Ghalia Benali en Emel Mathlouthi. Enkele tips voor de andere locaties zijn Mirel Wagner, Concha Buika en Rokia Traore.

Philippe Paelinck

Voix de femmes 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s