Week van de geletterdheid


logo week van de geletterdheidVan 6 tot 13 september organiseren de Centra voor Basiseducatie, Wablieft en Vocvo de 3e editie van de Week van de geletterdheid. Een week lang wordt het belang van geletterdheid benadrukt, want nog steeds kan 1 op 7 Vlamingen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen om zelfstandig te functioneren en te groeien in de maatschappij.

Dit jaar is er bij de overburen in Shopping Zuid de tentoonstelling ‘Geletterdheid in beeld’, waar verschillende illustratoren, cartoonisten en BV’s (zoals Gal, Carry Goossens en Joke Van Leeuwen) met foto’s, illustraties, filmpjes, cartoons, … tonen wat geletterdheid voor hen betekent.

In de Gentse bib vind je heel wat boeken over de problematiek van laaggeletterdheid en over alfabetisering. Ook voor volwassen beginnende lezers hebben we een ruim aanbod: naast taalcursussen om het lezen en schrijven te oefenen bieden we op de 4e verdieping een mooie collectie Makkelijk-lezen boekjes aan. Dit zijn vlotte boeken in een duidelijke taal, speciaal voor volwassenen geschreven. Veel vereenvoudigde klassiekers, maar ook hedendaagse verhalen van o.a. Herman Koch en Kristien Hemmerechts.

Op diezelfde verdieping kan je ook rustig oefenen op onze Taalpc’s, met cd-roms uit onze collectie of via een selectie kwalitatieve websites.
Bovendien zijn we geabonneerd op het Vlaamse krantje Wablieft, dat wekelijks verschijnt en het nieuws in eenvoudig Nederlands brengt.

Neem gerust ook eens een kijkje in de jeugdafdeling voor eenvoudige verhalen en een uitgebreide makkelijk lezen-collectie. In de rubriek ‘Taal’ vind je daar beeldwoordenboeken en taalcursussen.

Een selectie uit ons aanbod wordt tijdens de Week van de geletterdheid gepresenteerd op themastandjes in zowel de jeugdafdeling als de taal- en literatuurafdeling.

Taal-en literatuurafdeling + Jeugdafdeling

Week van de geletterdheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s