Jazz in ’t park 2013


Jazzintpark_affiche_kleinJazz in ’t Park wordt van donderdag 5 tot en met zondag 8 september 2013 georganiseerd in het Zuidpark te Gent. Voor de twintigste editie van dit gratis openluchtfestival werd een nieuw campagnebeeld gecreëerd. De rode cirkel verwijst zowel naar een vinylplaat als naar de jaarringen van een boom en maken zo een link naar (jazz)muziek en park.

Het vierdaagse festival brengt een gevarieerd aanbod van de hedendaagse Belgische jazzscène. De jubileumeditie wordt ook deels in de bibliotheek georganiseerd.

Bib Zuid

Van vrijdag 23 augustus tot en met zaterdag 21 september kan je in de muziekafdeling van bib Zuid terecht voor een fototentoonstelling in het kader van twintig jaar Jazz in ’t Park. Fotograaf Ivan Sorée maakt een keuze uit zijn werk.

In samenwerking met Jazz Lab Series worden de ‘Jazz classes’ georganiseerd. De ‘Jazz classes’ zijn boeiende sessies van twee uur over de geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Met een introductie op de themadagen en groepen van Jazz In ’t Park krijg je een ideale inleiding op de concerten. Frederik Goossens, jazzrecensent voor Knack en docent aan het conservatorium in Gent, geeft de sessie vier keer. De ‘jazz classes’ vinden plaats op donderdag 5 tot en met zaterdag 7 september om 15 uur en op zondag 8 september om 11 uur in het amfitheater van de jeugdafdeling in bib Zuid. Per sessie kunnen dertig deelnemers de cursus volgen. Er zijn geen reservaties mogelijk.

De library sessions zijn maandelijkse concerten in de muziekafdeling van bib Zuid. Ze worden van oktober tot en met mei georganiseerd. Rony Verbiest geeft na het lunchconcert op vrijdag 6 september een inleidende solosessie om 15 uur.

Zuidpark (Koning Albert I-park)

Op donderdag, vrijdag en zaterdag starten de concerten telkens om 17, 19 en 21 uur. Rond middernacht worden na het laatste concert onder de noemer ‘Jazz on film’ jazzdocumentaires en concertopnames geprojecteerd.
Op donderdag- en vrijdagmiddag is om 12 uur een lunchconcert voorzien en op zondag zijn de concerten gepland om 14, 16 en 18 uur.

De programmatie wordt per festivaldag bepaald door een centraal thema.

Donderdag 5 september – Fusion Jazz
Jazz gaat de confrontatie aan met andere muziekstijlen met optredens van Moker (lunchconcert), John Snauwaert Kwartet, Too Noisy Fish en Mâäk Septet.
Filmvoorstelling Buddy Rich : live in 1798

Vrijdag 6 september – Fresh Jazz
Deze themadag laat het geluid horen van nieuwe jazztalenten en -projecten met optredens van Rony Verbiest Kwartet (lunchconcert), The Sidewinders, 3/4 Peace en BRZZVLL.
Filmvoorstelling Dave Brubeck : live in 1964 & 1966

Zaterdag 7 september – Jazz XL
Jazz XL groepeert bands met een grote podiumbezetting met optredens van Ghent Youth Jazz Orchestra, een verjaardagverrassing en The Whodads
Filmvoorstelling Nina Simone : live at Montreux 1976

Zondag 8 september – Kittens & Cats
Jong talent wordt afgewisseld met gerenommeerde artiesten met optredens van Black Flower, Trio Massot/Florizoone/Horbaczewski en Philip Catherine Trio

Philippe Paelinck

Jazz in ’t park 2013

Een gedachte over “Jazz in ’t park 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s