123-piano Gent (14 augustus – 28 september 2013)


123 piano123-Piano is het geesteskind van Sioen en Chris Taerwe van Quatre Mains Piano’s. Het idee ontstond na een gelijkaardige belevenis in Parijs. In de Gare Montparnasse stonden omstaanders tijdens het wachten op hun trein geboeid te luisteren naar enkele amateurpianisten die elk een stukje piano speelden.

123-piano is een sociaal-artistiek project en wil via live muziek bewoners en bezoekers van Gent samenbrengen en spontane reacties uitlokken.
Tussen 14 augustus en 28 september staan op zeven verschillende openbare plaatsen in Gent piano’s (bib Zuid, Dok, Gravensteen, Piramuide, Pierkespark, Sint-Pietersstation en Stadshal). Iedereen is vrij om de piano’s te bespelen.

Alle piano’s zijn vooraf omgebouwd tot kunstobject. Elke artiest heeft naar eigen smaak een kunstpiano gevormd. Stanislas Lahaut, Jeroen Heerwegh, Klaas Bullynck, Avin Kaki, Sebastian Daley, kunstenaarsplatform OXOT en HTI Sint Antonius werkten mee aan het project.

Het openingsevenement van 123-piano is op woensdag 14 augustus 2013 om 20 uur gepland. Tot 22 uur spelen de muzikanten korte sessies op de zeven verschillende plekken in Gent. Deelname aan een georganiseerde wandel- en fietstocht met gids is mogelijk mits reservatie. De zeven deelnemende pianisten zijn Anna Rune, Pigeon, Lukas Huisman, Fulco Ottervanger, Christian Mendoza, An Pierlé en Sioen.

Wie inspiratie zoekt om een muziekstuk te spelen kan gebruik maken van de ruime collectie bladmuziek in bib Zuid.

Philippe Paelinck

123-piano Gent (14 augustus – 28 september 2013)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s