Dichten over Gent – doe mee aan de Stadsgedichtenwedstrijd!


Vakantie, tijd om te lezen! En, wie weet, ook om te schrijven? En waarom niet over ‘jouw’ stad Gent, voor/tijdens/na het grote stadsgebeuren van de Gentse Feesten?

Komt er poëzie in je op? Dan kan je deelnemen aan de wedstrijd voor Het mooiste stadsgedicht van Nederland en Vlaanderen. Zo klinkt de oproep:

‘Je houdt van een stad, je bent trots op een stad, je haat een stad, je bent jaloers op een stad of hebt er andere gevoelens over. Verwoord die beleving in een gedicht, doe mee aan de Stadsgedichtenwedstrijd 2013 en maak zo kans op een uiterst aantrekkelijke prijs en publicatie in een bijzondere dichtbundel. (…) Tot 16 augustus 2013 mogen de mooiste, vreemdste, lelijkste, verdrietigste (enzovoort) stadsgedichten ingestuurd worden.’
Interesse? Lees hier het wedstrijdreglement.

Het zou mooi zijn bij de winnende gedichten of in de bundel met de 200 beste gedichten een gedicht over Gent te kunnen lezen! Hier kan je de winnende gedichten van 2012 lezen.

Win een Dromenvanger boek!

Al wie zijn/haar ingestuurde gedicht ook op deze blog (als ‘reactie’) of op onze Facebook pagina plaatst (tussen 16 augustus  en 31 augustus), maakt kans op een exemplaar van En toen werd ik wakker, het boek dat stadsdichter-dromenvanger Peter Verhelst heeft samengesteld. We verloten 10 exemplaren!

Nationale stadsdichtersdag

De wedstrijd loopt in aanloop naar de jaarlijkse Nationale stadsdichtersdag voor Nederland en Vlaanderen, op 7 september in Lelystad, een organisatie van Stichting Poëtikos.

Voor Gent zijn onze drie stadsdichters en allicht ook onze ene Gentse ‘ambassadeur van het stadsgedicht’ uitgenodigd:

Je kan enkele van hun stadsgedichten lezen op de website Literair Gent: kijk bij Fragmenten onder het thema ‘Stadsgedichten’.

Poëtische feesten

Wie inspiratie zoekt, kan tijdens de Gentse Feesten heel wat poëzie meepikken, o.a. drie namiddagen Poemtata! poëzieperformances in de Lakenhalle (24-26/7, telkens 15-17u), bezield door de Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hansen (24 juli) , de Gentse David Troch (25 juli) en partner Sylvie Marie (26 juli). Of je kan luisteren naar Dichters in ’t raam, die optreden vanop de 1ste verdieping van Ottogracht 50 (21-27/7, 18-22u).

Meer over poëzie e.a. literatuur tijdens de Feesten lees je in het julinummer van de nieuwsbrief Literatuur in Gent.

(Myriam Verreycken, dienst Communicatie)

Dichten over Gent – doe mee aan de Stadsgedichtenwedstrijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s