MIAT ook in de bib met ‘Onder stroom: 100 jaar elektriciteit’


affiche stroomTot 12 augustus zie je in de inkomhal van bib Zuid een tentoonstelling als smaakmaker op de grote expo in het MIAT, die tot 29 september terugblikt op de geschiedenis van de elektriciteit van 1913 tot vandaag. Extra leuk als je weet dat de inkomhal sinds 1957 het ‘Propagandacentrum’ was van de Elektriciteits-, gas- en waterdiensten (EGW) van de Stad Gent, met tentoonstellingen om het gebruik van elektrische huishoudtoestellen aan te moedigen. In 1992 verhuisde de bibliotheek naar het intussen aangepaste gebouw.

De laatste honderd jaar nam het belang van elektriciteit in het moderne leven enorm toe. In werk en vrije tijd, bij ziekte en welzijn, overdag en ’s nachts, in de publieke en private ruimte. In deze expo ontdek je de gevaren van elektriciteit, maar ook het comfort ervan.

In de tentoonstelling in de bib vind je merkwaardige voorwerpen uit de MIATcollectie zoals een handschoenstrijkijzer en een glaskapisolator voor hoogspanningslijnen.
En wil je aan den lijve ondervinden hoeveel energie nodig is om een gloeilamp of een spaarlamp te doen branden? Klim dan op de Eandis-hometrainer en laat zien wat je kan.

MIAT ook in de bib met ‘Onder stroom: 100 jaar elektriciteit’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s