NIEUWE SPRINTER: Groeten uit Transitië


groeten-uit-transitieSinds vorige week is het boek ‘Groeten uit Transitië’ beschikbaar in de bib als sprinter. Een boek vol tips om duurzamer te gaan leven. Transitië verwijst immers naar het transitiedenken, de overgang naar een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving.
De auteurs noemen zichzelf ervaringsdeskundigen van het dagelijks leven. We kennen onder meer Madame Zsazsa van Allemaal rokjes en Dorien Knockaert van Goed eten : een jaar proeven, koken en zoeken naar een eerlijke keuken. Deze titels vind je natuurlijk ook bij ons. Het geheel werd aan elkaar geschreven door de Gentse Eva Peeters en dat merk je want een aantal tips zijn specifiek Gents.
Op je bord, in je tuin, onderweg, op je lijf, in je huis, in de sacoche, overal kan het een beetje of een beetje veel duurzamer. Hoe maak je vlierbloesemsiroop voor de beginneling of je eigen deo voor de diehard, maar ook composttoiletten en ethisch bankieren komen aan bod. Je wordt niet met het vingertje gewezen, je moet vooral zin krijgen alles uit te proberen.
En dat kan je in Gent al op 26 mei. Dan is er zowel de feesteditie van de driemaandelijkse markt met handgemaakte en zelfontworpen producten als het eerste repair café in de Vooruit. Je neemt van thuis kapotte spullen mee en gaat samen met elektriciens, naaisters, timmerlieden, fietsenmakers, knutselaars,… aan de slag om ze een nieuw leven te geven.

Voor de beste tip hoef je echter niet te wachten : kom naar de bib (met de fiets, tram of bus) en verdiep je in onze collectie om ‘Transitië’ te bereiken. Keuze zat!
Hier dan: de keuzelijst.
Vanaf 6 mei vind je op de 3de verdieping in Bib zuid een standje met een selectie van deze titels.

NIEUWE SPRINTER: Groeten uit Transitië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s