Library sessions : Bruno Deneckere (za. 11/05)


bruno2Het optreden van Bruno Deneckere op zaterdag 11 mei 2013 is de afsluiter van het voorjaar. De library sessions worden niet georganiseerd van juni tot en met september.
De concerten in de muziekafdeling van bib Zuid beginnen om 15 en 16 uur en worden onderbroken door een ‘meet & greet’ met de artiest.

De Gentse singer-songwriter Bruno Deneckere begon zijn muzikale carrière in 1986 als frontman van de Pink Flowers. De groep bracht in de jaren 1990 drie cd’s en twee singles uit.
In 1997 ging hij verder met een éénjarig project ‘Bruno & The Blue Period’.
In 1998 kwam zijn solodebuut Beyond the Pink Flowers uit. Bruno kreeg hierbij hulp van Ht Roberts, Derek & Vis en Nils De Caster. Later volgden nog vier soloalbums. Het laatste album Walking on Water verscheen in 2011.
Bruno werkte als muzikant mee aan diverse albums van onder andere Lieven Tavernier, Derek, Filip de Fleurquin en Ht Roberts en speelde vaak samen met Roland en Wigbert. Hij was ook lid van het Gentse artiestencollectief ‘Het Gespuis’. Een live-cd verscheen in 2003.

Bruno Deneckere vermengt als een ambachtelijke songsmid zijn nummers met invloeden uit de beste Amerikaanse tradities : country, folk, blues en Americana.
Zijn muzikale voorbeelden zijn Townes Van Zandt, Bob Dylan, The Beatles, Jerry Garcia (Grateful Dead) en Nick Drake.
Bruno Deneckere, Nils De Caster en Derek spelen al enkele jaren in de maand mei een aantal Dylantributeconcerten ter gelegenheid van Bob zijn verjaardag op 24 mei. Zij brengen dit jaar naast nummers van de grote Bob ook eigen interpretaties van gedichten en songs die Dylan zelf inspireerden (Woody Guthrie, Robert Burns, Dylan Thomas, Arthur Rimbaud, Blind Willie McTell en Robert Johnson).

Bruno Deneckere wordt tijdens de library sessions begeleid door Nils De Caster op viool. In de loop van 2013 verschijnt van het duo een live-album.

De lievelingsauteurs van Bruno zijn John Steinbeck en Allen Ginsberg. Bruno’s favoriete films en albums zijn Once upon a time in America, the wild Bunch, Giant, Decade van Neil Young, American Beauty van the Grateful Dead en Moondance van Van Morrison.

Bruno Deneckere opende in café De Muze bij het Gravensteen op 19 april 2013 zijn eigen tentoonstelling ‘Brunowords : the  early years’. Je kan de expo met zijn tekeningen nog bezoeken tot 26 mei 2013.
Hij begon zes maanden geleden met het tekenen van deze reeks. Het onderwerp van elke tekening is altijd de gitarist Bruno, alleen of in serie, en met lege tekstballonnetjes.

De volgende fragmenten zijn opgenomen tijdens de library sessions met Daithi Rua op 13 april 2013. Zijn nieuwe cd Dream, never fear is reeds aanwezig in onze collectie.

Philippe Paelinck

Library sessions : Bruno Deneckere (za. 11/05)

2 gedachtes over “Library sessions : Bruno Deneckere (za. 11/05)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s