‘Inhoud/bespreking’ tijdelijk alleen in hoofdbib Zuid zichtbaar


Biblion 'zoon'De ‘Inhoud/bespreking’ onder het kopje ‘Meer informatie’ bij de titelbeschrijvingen in de catalogus is tijdelijk uitsluitend te raadplegen in de hoofdbibliotheek Zuid.

Dit komt door een (technisch) probleem bij de leverancier ‘NBD Biblion’. De Openbare Bibliotheek Gent heeft dit probleem aangekaart bij de betrokkenen. Onze excuses voor deze tijdelijke onderbreking.

De bibliotheek heeft een abonnement op de literaire databank LiteRom. Daarin vind je duizenden boekrecensies en artikels over schrijvers uit Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Die kan je raadplegen in de bibliotheek (via WIFI en op de internetpc’s).

Sinds oktober 2012 kan je die besprekingen en interviews ook raadplegen in de bibliotheek (tijdelijk uitsluitend in de hoofdbibliotheek Zuid) via de titelbeschrijvingen in de catalogus.

Als je een titel opzoekt kan je onder het kopje ‘Meer informatie’ klikken op de link ‘Inhoud/bespreking’. Dan opent een nieuwe pagina met 4 tabbladen (tijdelijk uitsluitend in de hoofdbibliotheek Zuid):

  • Korte bespreking, zowel voor non-fictie als voor fictie.
  • Van de uitgever = de achterflap van het boek, zowel voor non-fictie als voor fictie
  • Recensies uit Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen
  • Over de auteur = interviews en algemene artikels

Je vindt recensies over Nederlandstalige literatuur (artikels sinds 1900), wereldliteratuur (artikels sinds 1976) en Nederlandstalige en vertaalde jeugdliteratuur (artikels sinds 1900).

Zowel over recente romans: bv. 6 recensies over ‘Feest van het begin’ van Joke Van Leeuwen of 15 interviews met Carlos Ruiz Zafón. Maar ook over klassiekers: bv. 47 recensies over ‘Het verdriet van België’ van Hugo Claus of 57 interviews met en algemene artikels over Annie M. G. Schmidt.

Wens je een print, log dan in op de internetpc’s in de bibliotheek en raadpleeg daar de catalogus. De internetpc’s zijn wel verbonden met een printer (10 eurocent per pagina).

‘Inhoud/bespreking’ tijdelijk alleen in hoofdbib Zuid zichtbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s